Az alacsony áraknak hamarosan búcsút mondhatunk.

Az utóbbi időben egész baráti áron lehetett mind memóriamodulokat, mind SSD-ket vásárolni, de a jelek szerint nem tart már túl sokáig ez az ideális állapot. Több elemző megszólalt ugyanis, mi szerint jövőre ismét felszökhetnek a memóriaárak.

A Trendforce elemzője szerint hamarosan elfogynak a raktárkészletek, a túltermelést követően ugyanis a COVID járvány idején nem gördült le annyi DRAM lapka a gyártósorokról, mint amennyit vártak. A raktárkészlet csökkenés pedig egyértelműen árnövekedéssel jár, főleg ha esetleg hasonló helyzet alakulna ki, mint mondjuk a videókártya fronton.

Nemrég a Digitimes is hasonló rossz hírekről számolt be. Frank Huang, a PSMC chipgyártó állítása szerint jövőre megáll a memóriamodulok árcsökkenése, vélhetően ugyanis akkora kereslet lesz a felhőszerverek iránt, hogy egyszerűen nem lesznek képesek a jelenlegi kapacitások mellett elegendő terméket gyártani. Ez Huang szerint 2021 második felében fog elérni hozzánk, fogyasztókhoz. Ekkor pedig számíthatunk a RAM modulok, SSD-k, videókártyák, okostelefonok és minden olyan eszköz drágulására, amiben memóriamodulokat használnak fel.

Ezt olvastad már?

HDD vagy SSD? – Melyiket érdemes venni?

 

https://leet.hu/?s=Cyberpunk+2077+%28&post_type=product

×