Megérkezett a Fortnite Battle Royale legújabb szezonja, a Zero Point. Fejvadászok, új helyszínek, na meg temérdek új lehetőség jelent meg a szigeten.

Ha új szezon, akkor új meta. Minden profi és mezei játékos tudja, hogy a szezonváltás azzal is jár, hogy újratanuljuk a fegyverek és használati tárgyak alkalmazását. Ilyenkor mindig érkeznek újdonságok, amik megborítják a korábbi rendszert. Ezúttal sem történt másképp, a Zero Point szezon is bőven kecsegtet újdonsággal.

Többek között teljesen új helyszíneken küzdhetünk majd meg.

Ahogyan a Chapter 1 esetében is tapasztalhattuk, a Chapter 2 is világokat és dimenziókat ütköztet. Galactus olyan szinten megzavarta a Zero Pointot, hogy Jones ügynöknek (Agent Jones) személyesen kellett a Battle Royale szigetre érkeznie, hogy stabilizálja a jelenséget.

Ám a Marvel hősökkel nem tudtunk tökéletes munkát végezni, a káosz így is eluralkodott a szigeten. Több új helyszín érkezett, valamint a Battle Pass előzetesből kiderült, hogy ez még bőven csak a kezdet.

Gladiátor aréna, kietlen vidék, modern épületek és egy alternatív vadnyugat. Ezek biztosan már az első pillanattól fogva bebarangolható új területei lesznek a Fortnite: Zero Pointnak. Már csak az a kérdés, hogy ezeken felül még milyen területek zúdulhatnak a nyakunkba a sziget közepén pulzáló gömbből.

A Battle Pass előzetesből kiderült, hogy visszatért többek között Tilted Towers (de legalábbis egy része) is!

Az első felvonás ikonikus helyszíne biztosan bejárható lesz. (A kiszivárgott képek alapján össze fog mosódni Salty-val és Salty Towers néven lesz elérhető.) Az Epic Games többszörösen is megerősítette, a Zero Point a teljes szezon során aktív lesz, folyamatosan érkeznek majd új karakterek és helyszínek. Na meg remélhetőleg felszerelések is!

Apropó karakterek!

A Zero Point egyik legújabb durranása a „Bounty Hunterrek”, vagyis a fejvadászok megjelenése. Aki képben van a Star Wars univerzummal és ismeri a Mandalorian című sorozatot, azok tudni fogják, hogy miről beszélünk. Valószínűleg ezért is került bele a Battle Pass csomagba Mando és Grogu (The Child) is.

Ezek a karakterek a szigeten fognak lófrálni (Bossok lesznek), s mi pedig eldönthetjük, hogy mit szeretnénk kezdeni velük. Elég kreditért (Bar – A Fortnite új valutája) mellénk is állhatnak a harcban, de ha akarjuk, le is győzhetjük őket és elvehetjük tőlük amijük van.

 

Ez gyakorlatilag egy új lendületet ad majd a Fortnite Battle Royale játékmenetének. Eddig ugyanis olyasmire még nem volt példa, hogy NPC-ket béreljünk fel a Victory Royale megszerzéséért.

ShinnaBR még idézett is a kliensből a Bounty Hunterekkel kapcsolatban. Itt az Epic kerek perec kijelentette, hogy csupán csak a speciális karakterek első felvonását láthatjuk most, több valóságból és dimenzióból is érkeznek majd még alakok a Battle Royale módba. Innentől kezdve el lehet gondolkodni, hogy kik és milyen jellegű harcosok bukkanhatnak majd fel a Season 5 során. Bizony, érdemes lesz elgondolkodni pár kollaborációs lehetőségen is, elvégre ezeket nagyon szeretik a fejlesztők.

Új fegyverek, új lehetőségek

A fejvadászok bizony nem járnak üres kézzel. Csak azért, mert Jones ügynök elrángatta őket egy új világba, hogy káoszt rendezzenek, amíg ő maga a Zero Point stabilizálásával foglalkozik, még nem hagyták otthon kedvenc játékszereiket.

A fenti képen látható pár fegyver, amiket biztosan használhatunk majd a Season 5 során. Mando táskája és fegyvere szinte biztos, hogy Mythic ritkaságú lesz, de őszintén meg lennénk lepve, ha a többit nem más vadászoktól kellene elhappolnunk. Valószínűleg ezért is van mindegyiknek saját stílusa és festése, hogy kitűnjön a tömegből. A Double Barrel és a Scoped Revolver visszatérése mondjuk simán lehet egy egyszerű Loot bővítés eredménye…

Hogy néz ki jelenleg a sziget?

Talán az egyik legfontosabb kérdés. Természetesen azokkal párhuzamosan, amiket az előbb leírtam, már az „új” sziget térképe is kiszivárgott. Beszéltünk korábban már az újabb helyszínekről, de egyben át még nem vettük, hogy mit is fogunk látni, ha a térképre pillantunk.

A sziget közepe, ahol eddig The Ruins, vagy Authority volt, szinte teljesen megszűnt létezni és egy hatalmas, kietlen vidékké alakult. Ám ahogy távolodunk a Zero Pointtól, úgy szépen lassan elkezd feltöltődni élettel a pálya.

A Salty Towers, Hunter’s Haven és Colossal Coliseum triumvirátus a sziget közepe felé lesz megtalálható, vagyis érezhetően a jelenség okozta a megjelenésüket. Ami ezek után viszont érdekes, hogy Stealthy Stronghold csak úgy felbukkant az északi parton, ami maradjunk annyiban, hogy hagy némi kivetnivalót maga után. Bár mindegy is, hogy miért jelent meg, a lényeg, hogy szórakoztató legyen játszani a területen.

Mikor lehet feloldani a Mandalorian Outfitet?

Azt hinné az ember, hogy az Epic Games ezzel a szezonnal visszaállt a rendes kerékvágásba és ismét az eredeti Outfitek kerülnek előtérbe. A kollaborációs tartalmat pedig mint Deadpool, vagy Aquaman esetében, meghagyják a „rejtett skin” kategóriájának.

Nos, most teljesen máshogy osztotta fel a szezont a kiadó.

A híres Mandalorian egyből a miénk lehet, ha feloldjuk a Battle Passt. Már az első szinten hozzájuthatunk Mandohoz, valamint a hozzá tartozó kiegészítőkért sem kell majd sokat küzdenünk. Ám ahogyan a sorozatban is, itt is össze kell majd dobjuk a felszerelésünket. Minél több küldetést és vérdíjat szerzünk, annál több páncélt szerelhetünk majd fel a karakterre. Valószínűleg ezzel a procedúrával fogunk ügyeskedni hosszú heteken keresztül.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×