Lehetséges, hogy megérkezett a Fortnite legújabb szezonja, ám az Epic Games még mindig nem hajlandó hivatalos frissítésjegyzéket (Patch Notes) írni.

Ugyan lehetséges, hogy megérkezett a Fortnite legújabb szezonja, ám az Epic Games még mindig nem hajlandó hivatalos frissítésjegyzéket (Patch Notes) írni. Így ebben az esetben is csupán az adatbányászokra támaszkodhatunk, ha szeretnénk megtudni, hogy körülbelül mi történt a kliensben a v15.00 telepítése után.

Egy korábbi cikkünkben hosszasan taglaltuk, hogy mik azok, amik a legfajsúlyosabbnak hatnak a Zero Point szezon bevezető napján. Most viszont kicsit mélyebbre ásunk és megnézzük, hogy egészen pontosan milyen fegyverek érkeztek és távoztak, valamint pár játékmechanikai betekintést is ejtünk.

Ismét változott a Shotgun kategória

Aminek talán kevesen fognak örülni, hogy ismét el kellett búcsúzzunk a Pump Shotguntól. Úgy tűnik, az Epic mégsem volt elégedett az ikonikus tárggyal, így a Zero Point megjelenésével megint csak el kellett köszönjünk tőle. Visszatért viszont a Tactical Shotgun, ráadásul buffolt formában. A fenti képen jól láthatók a számok szépen sorrendben. Mind az alapvető sebzést, mind pedig a különböző távolságokba mért sebzése nőtt a fegyvernek. Vagyis a már eddig is közkedvelt Tac ezúttal még erősebb lesz, mint korábban.

Az új fejvadászokkal egy új Shotgun is érkezett a játékba, ami a mintájából ítélve egy Mythic eleme lesz a játéknak. A Battle Pass előzetesben is felbukkant, így biztosan fontos szerepe lesz a szezon során. S ha már újításokról beszélünk, érdemes megemlíteni, hogy ismét a játék része a Double Barrel Shotgun. Bár a forrásfájlok alapján nem lesz elárasztva velük a sziget, összesen 1,53%-os előfordulási aránya van.

Hogyan változott az arzenál?

Minden szezonnak megvan a maga metája. A premier napon temérdek új felszerelés érkezik, s megközelítőleg ennyi el is hagyja a Fortnite-ot. Ez egyébként teljesen rendben van, elvégre unalmas lenne a játék, ha ilyen téren nem változtatnának a fejlesztők a lehetőségeken.

Az előbb már beszéltünk arról, hogy a „Vault-sugár” ráragyogott a Pump Shotgunra, így kikerült a játékból. Ezzel már csak a Charge és a Tactical Shotgun, na meg az új „Dragon” változat maradt a lehetőségek között. Ám a Pumpot követte egy másik, kevésbé kedvelt játékelem is, a Fire Trap. Jópofa lehetőség volt a tűzcsapda, viszont nem volt annyira átütő, hogy maradjon is.

Egy másik szívfájdalom, hogy a személyes kedvencemtől, a SCAR-tól is el kellett búcsúzni. A legtöbb leaker arról jelent, hogy a sima Assault Rifle Epic és Legendary kiadása nem része a játéknak a v15.00 után.

Érkezett viszont egy pár másfajta felszerelés!

Visszatért a Double Barrel Shotgun, valamint a P90 is ismét elérhetővé vált, ami a játék egyik legdurvább eleme, amikor éppen aktív. Ha minden igaz, akkor a sima SMG is ismét kézbe vehető lesz, vagyis az AR-ek gyengítésével mondhatjuk, hogy inkább a közelharci irányba kívánja az Epic elterelni a metát.

A fejvadászoknak saját fegyvereik lesznek. Így a Mandalorian is egy saját puskával érkezett meg a Fortnite világába. S már azt is tudjuk, hogy mennyit fog sebezni a fegyvere. Ha Hypex értesülései helyesek, 45-öt tudunk majd vele ártani az ellenfeleinknek. Nem fogjuk egy lövéssel eltakarítani az embereket, viszont ha jól megfigyeltük az előzetest, hőérzékelő távcsővel lesz felszerelve.

A mobilitást segítő tárgyak kategóriája is bővült, visszatérhettek ugyanis a lufik a játékba, amikből összesen 10-et tarthatunk majd magunknál.

Új NPC-k, amik feldobhatják a játékot

A vadászok egy teljesen új NPC kategóriát is hoztak magukkal a többi világból. Ezek a karakterek kommunikálhatnak a mi általunk irányított avatárral és még feladatokat is kioszthatnak nekünk. Sőt, ha ügyesek vagyunk még kereskedhetünk is velük. Eladhatunk nekik anyagokat, ők pedig kiszolgálhatnak minket minden földi jóval. Valószínűleg ilyen forrásból fognak érkezni a játék erősebb fegyverei és tárgyai.

A játékbeli karaktereken kívül automaták, ATM-ek és egyéb érdekes masinák is felbukkanhatnak majd a játékban. Ezeket akár szét is robbanthatjuk, ami azért fontos, mert a forrásfájlok alapján 200-at sebez a robbanás a játékosokra. Vagyis ha valaki éppen használja őket, mi pedig elpusztítjuk a gépeket, könnyedén egy killel távozhatunk.

A küldetéseket adó NPC-k saját szövegeket kaptak, amiket a leakerek kigyűjtöttek a kíváncsi felhasználóknak:

  • This guy gets it!
  • This is gonna be a good one. I can always tell.
  • This is weird and I do not like it.
  • This one’s from my personal stash.
  • This one’s got to go.
  • They spotted me on my last job… Give me a hand?

Óvakodjatok a futóhomoktól!

A sziget közepén húzódó sivatagos terület nemcsak érdekes és szép, hanem rettentően veszélyes is. Nem sima homok borítja arra a pályát, hanem futóhomok, ami az óvatlan játékosokat pillanatok alatt ellepheti. Folyamatos mozgásra vagyunk ott ítélve, s ha ezt nem tesszük meg, akkor könnyedén kellemetlen helyzetbe kerülhetünk. Idővel lassíthatják a mozgásunk, ha pedig nem figyelünk, kereshetjük is a következő meccset…

Íme az összes új kozmetikai elem, egyetlen videóba sűrítve (ezzel elkerülve a Battle Pass spoilereket):

 

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×