Egy kutatás szerint az gamer lányok alapvetően okosabbak, mint a fiúk, az R6 játékosoknak pedig nagyobb az IQ-juk más playereknél.

Nagyon szeretjük az olyan kutatásokat, melyek középpontjában a gamerek állnak. Egyes elemzők számára ugyanis mindig érdekes ez a közösség, mivel olyan sok vitatémára ad okot. Így egy elemzést a gamerekkel kapcsolatban mindig érdemes kiadni, mivel sokan fognak csámcsogni rajta. A pszichológusok pedig szeretnek kísérleti majmot csinálni belőlünk, mintha valamilyen külön állatfaj lennénk.

Most a Royal Panda pszichológusai gondolták úgy, hogy készítenek egy tanulmányt azokról, akik játékokkal játszanak. Összehasonlították a játékosok IQ-ját, különböző játékok, platformok és egyebek alapján.

Arra jutottak, hogy a gamer lányok és a Rainbow Six: Siege játékosok okosabbak, mint mások.

A statisztika kialakítása során több mint 1000 játékos IQ-ját mérték különféle játékokkal.

Nemek harca

Kiderült, hogy a női játékosok okosabbak, mint a pasik. A lányoknak ugyanis átlagban 108,4-es IQ-ja lett, szemben a részvevő fiúk 102,3-as átlagával.

Játékok

Ha külön a játékokat nézzük, érdekes adattal szolgált a Rainbow Six: Siege. A R6 játékosai elérték a hatalmas, 120,3-as pontszámot. Mivel egy kifejezetten taktikai játékról van szó, ez valószínűleg érthető. Őket követik az Among Us játékosok, 118,9-es számmal. Mivel ez egy gondolkodós játék, ez nem is annyira meglepő. Őket követi a Minecraft játékosok csoportja 116,3-as átlaggal; negyedikek a Call of Duty: Modern Warfare playerek 111,2-vel, az ötödikek pedig a FIFA játékosok 106,6-tal.

A legalacsonyabb IQ-val többek között a GTA: Online és az Assassin’s Creed játékosok rendelkeznek. A lista legalján az Angry Birds játékosok állnak 95.8-as IQ-val.

Platformok harca

A Royal Panda szerint a legmagasabb átlagos IQ-val rendelkező játékosok a PC-felhasználók, 112,3-as IQ-val. Ezután jönnek a PlayStation felhasználók átlag 110,7-es IQ-val, majd az Xboxosok 103,8-mal. A Switch játékosok a negyedik helyen állnak 101,3-mas IQ-val, az alján pedig a mobiljátékosok állnak 99,4-es IQ-val.

Az IQ tesztelés során a résztvevők négy teszten mentek keresztül: verbális intelligencia, matematikai képességek, logikai gondolkodás és vizuális gondolkodás. Meg kell azonban jegyezni, hogy ezek a kategóriák nem igazán veszik figyelembe az emberek egyéb szellemi képességeit. Nem veszik figyelembe az olyan tényezőket, mint a második nyelv és még sok más. Tehát az IQ-ra vonatkozó adatokat azért nem árt fenntartásokkal kezelni.

A Royal Panda egyébként nem véletlen készít ilyen felméréseket, hiszen egy online játékplatformot üzemeltetnek. Szerinted mennyire van igaza a pszichológusoknak? Valóban okosabbak az R6 játékosok? Valóban okosabbak a női playerek? Mit gondoltok?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×