Ez már egy új éra.

Immáron 9 éve, hogy debütált a Samsung első Note-ja, aminek 5,3″-os kijelzőjén mindenki megbotránkozott 2011-ben. Azóta ez a méret már a múlté, a legutóbbi Note már 6,7″-re rúgott, ráadásul a jelek szerint ez volt az utolsó Note, ami a Samsung műhelyéből gurult ki. Erről a Reuters számolt be, amiknek több forrás is megerősítette, hogy a koreai óriásvállalat leáll a Note széria gyártásával.

Hölgyeim, uraim, a képen a Note-evulúció

A döntés hátterében a gyenge eladási mutatók állhatnak. A prémium termék iránt ugyanis csökkent a kereslet a legutóbbi elemzések szerint. Tom Kang, a Counterpoint elemzőjének kimutatásából kiderült, hogy idén nagyjából 8 millió Note-ot adhatnak el idén, amíg az S szériás modellektől valamivel 30 millió alatti eladásokat remélnek.

Fontos ugyanakkor figyelembe venni, hogy amíg a Note 20-at 999 dolláros árcédulával kínálták, addig az iPhone 12 799 dollártól indult az Egyesült Államokban. Az elemzők szerint az árkülönbség nagyban rányomta bélyegét a gyenge eladási mutatókra. Ennek is köszönhető, hogy a Samsung elengedi a Note széria kezét. Mindezek ellenére a Samsung egyelőre nem kommentálta a hírt, a hivatalos bejelentés így még várat magára.

https://leet.hu/?s=Cyberpunk+2077+%28&post_type=product

×