A bitcoin nevű kriptovaluta elérte a valaha látott legmagasabb árfolyamot létezése során. Még sosem volt ilyen magas az ára.

Az elmúlt hetekben/napokban valóban érdemes volt figyelemmel kísérni a bitcoin árfolyamát, hiszen igen érdekesen alakult. Arról mi is beszámoltunk nemrég, hogy a valuta árfolyama igen közel került a 2017-es csúcshoz, sőt azzal is foglalkoztunk egy összefoglalóban, hogy megjelenése óta hogyan alakult a bitcoin árfolyama.

A bitcoin most túllépte a 2017-es csúcsot, 19 864 dollárt ért a Bitstampen.

Ez azért nagy meglepetés, mert a bitcoin árfolyama igen ingadozó, elemzők szerint a magas árfolyamot általában hatalmas esés követi. Így bár az árfolyam az elmúlt hetekben megközelítette a 2017-es értéket, sokan úgy vélték, hogy hamar csökkenést mutat majd. Ennek ellenére a 2017. december 17-én elért rekordszintet, ami 19 666 dollár volt, most sikerült túllépnie. Természetesen a csúcs árfolyam mindenhol picit mást mutat.

A Coinmarketcap adatai alapján ez 20 089 dollár volt 2017-ben, míg a Coindesk szerint ez az érték 19 783 dollár, ami a Coindesk Bitcoin Price Index valaha volt legmagasabb értéke. A Bitstampes csúcs 19 666 dollár volt, ennél már magasabban volt tegnap az árfolyam, napközben elérte a 19 864 dollárt is – írja a Porfolio.hu.

A bitcoin árfolyamának történeté olvastad már?

Nem ért mindig ennyit – A bitcoin árak története

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×