Igen különös jelenséget hozott létre egy okos gamer, amiről be is számolt a Youtube-on. Az új Xbox Series X és S konzolon volt képes régi PS2-es játékokat futtatni.

Kiderült, hogy az Xbox Series X és S jobban tudja futtatni a PlayStation 2 játékokat, mint a PlayStation 5. Legalábbis úgy tűnik egy nemrég megjelent videóból, melyet egy játékos tett közzé. Ezt természetesen nem alapállapotban érték el, hanem a konzol Developer Mode-jának használatával, ami az Xbox One konzolokon is megtalálható.

Egy okos rajongó megtalálta a módját régi PS2 játékok futtatásának az új Xbox konzolokon.

A Youtube-on Modern Vintage Gamer egy videóban mutatta be a megoldást, ami azt jelenti, hogy tulajdonképpen bárki kipróbálhatja.

 

„A fejlesztői mód magában foglalja az olyan emulátorokat is, mint a Retro Arch” – mondta a Youtuber a videóban. A PC-n használható PCSX2 Emulator szintén a Retro Arch alatt futó alkalmazás, amely ezt lehetővé teszi a jelenséget. Bár a rendszer ugye közel sem tökéletes, hiszen benne van a PCSX2 összes hibája. A videóban azonban bizonyítottan valamennyire működik az emuláció az új Xbox konzolokon. Elindul a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, a Jak and Daxter, az Ico és az Ace Combat 2 is.

Ennek ellenére igen ciki lehet ez most a Sony-nak, ami nem szerette volna a PS5 rendszeren elérhetővé tenni a PS1, PS2, PS3 játékok futtatását. Érdekes közben azt is látni, hogy a felhasználók mit képesek kihozni az új rendszerekből.

Vajon a PS5 mire lesz még képes?

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×