Továbbra is a hivatalos bejelentésre várunk.

Az utóbbi időben már nem titok, hogy az Nvidia legújabb bejelentése az RTX 3060 Ti lesz, amiből az első darabokat már most eladták, ennek ellenére a hivatalos bejelentés várat még magára. A Videocardz információi szerint viszont mindössze napokra vagyunk már az új középkategóriás RTX bejelentésétől, ami mellett egy újabb jó hírrel szolgált a tech lap.

A 3DMark pontszámok után a Geekbench adatbázisába is felkerült az első RTX 3060 Ti, aminek az eredményét rögtön össze is vetették a piacon lévő ellenfeleivel. Ebből pedig kiderült, hogy az AMD RX 6800 teljesítményétől mindössze egy hajszállal marad el az RTX 3060 Ti, miközben mindkét kártya megelőzi az RTX 2080 Supert.

Ez az eredmény nem csak azért számít elképesztőnek, mert az RTX 2080 Superhez képest is remekelt az Nvidia újdonsága, hanem bizony az AMD középkategóriás kártyája 579 dollártól indul hivatalosan, miközben az RTX 3060 Ti a spekulációk alapján 399 dolláros árcédulával lesz kapható.

Ez azért is lehet nagy csapás az AMD számára, mert jelenesetben az Nvidia sokkal kedvezőbb ár/érték arányú kártyával rukkolhat elő, ami az RX 6800 eladási mutatóit is befolyásolhatja. Épp ezért árcsökkenéssel számolhatunk az AMD oldaláról, amennyiben persze rendeződik a készlethiány kérdése, jelen esetben ugyanis szinte lehetetlen az ajánlott fogyasztói áron megvásárolni az új generációs videókártyákat.

Ezt olvastad már?

Megvásárolták az első RTX 3060 Ti-t, pedig az Nvidia még be sem jelentette a kártyát

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

 

Képek: videocardz.com

×