A jelszó: multifunkció.

Ha van az embernek fejhallgatója, akkor logikus, hogy hozzá érdemes beszerezni egy tartót is. Persze nem létszükséglet, de azért jól jöhet, már csak az eszköz élethossza szempontjából is. Dönthetünk egy egyszerű házilag barkácsolt megoldástól kezdve egészen akár a Cooler Master GS750-ig, de mit is tud egy 41 ezer forintos fejhallgató tartó? Nézzük!

Doboz

A magasabb árcédula ellenére nem kapunk semmilyen extrát a dobozban. Egy Micro USB 3.0-át és egy töltőadaptert találunk. Hogy miért épp Micro USB 3.0-ával szerelték főhősünket, azt mi sem igazán értjük, de az újabb típusait már USB-C-vel szerelték, ami jóval nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban.

Minőség

Maga az adatkábel egy merevebb, fonott külsőt takar, ez biztosan nem fog megtörni egy könnyen. A töltőadapter viszont már nem kapott ilyen masszív borítást.

Maga az anyaghasználat kicsit érdekes, ugyanis maga a fejhallgató tartó oszlop az gumírozott fém, lejjebb viszont már matt műanyag borítást találunk, a szélen pedig, ahol az USB aljzatok trónolnak, ott már zongoralakkot használtak. Összességében pofásan fest a szerkezet, viszont ezt a zongoralakkot nem igazán értjük, de szerencsére csak kis felületen ütközünk bele.

Funkciók

A szebb napokat is látott Cloud I. is jól mutat rajta

Említettem korábban, hogy egy 41 ezer forintos árcédulával állunk szembe, amiért az ember már nem csak egy sima dizájnos fejhallgató tartót vár el. Minőség ide vagy oda.

Nos, a GS750 is több ennél. Kapunk egy USB elosztót, méghozzá két csatolófelülettel, továbbá egy 10 wattos vezeték nélküli töltőt is rejt a felső burkolat, amit megfejeltek még egy hangszóró és egyben mikrofon kimenettel, ráadásképp a fejhallgatótartó alja is RGB színekben pompázik.

Szoftver

A világítás mellé szoftver is dukál. Noha azért meg kell jegyeznünk, hogy aki színorkánt várt, annak csalódást fog okozni a „color cycle” nevezetű effekt, ami sajnos nem a jól ismert RGB-s áttűnést jeleníti meg, ami egyébként a hivatalos képeken is szerepel, helyette a „lélegző” effektet kell elképzelni, csak itt minden elhalványulás után más szín jelenik meg.

A színek mellett pedig itt kezelhetjük a beépített hangkártyát, amin az EQ-t is szabadon állíthatjuk a saját szájízünknek megfelelően. Ezen túl pedig akár 7.1-es hangeffekteket is varázsolhatunk a sztereó rendszerünkből. Aki szereti a virtualizációs megoldásokat, annak valószínűleg tetszeni fog, ugyanis nagyon jól testre lehet szabni az egyes virtuális hangszórók helyzetét, de én inkább maradtam a sztereó hangzás mellett.

Verdikt

Az árcédulájából már lehet következtetni, hogy a GS750 bizony a prémium kategóriában indul, de ha hozzávesszük, hogy mennyi mindent tud, talán nem is olyan vészes az a 41 ezer forint, amit kérnek érte. A minőségi fejhallgatótartón túl kapunk egy hangkártyát, egy telefontöltőt, ami akár 10 wattos gyorstöltésre is képes, ezen felül USB elosztó és még az asztalunkat is díszíti. Aki szeretné meglepni magát valami dekoratívval, az nem fogja megbánni a GS750-et, mindenki másnak pedig ott vannak az olcsóbb megoldások.

Na de, hogy a GS750 lenne a világ legjobb fejhallgató tartója?

Mindent lehet fokozni, de még csak hasonlót sem láttunk ez előtt. A piacot pásztázva pedig hamar egyértelművé válik, hogy a GS750 tényleg egyfajta unikum. Épp ezért bátran kijelenthetjük, hogy a GS750 a jelenlegi legjobb fejhallgatótartó a világon.

A Cooler Master GS750 már megvásárolható a Leet.hu webshopjából.

Köszönjük a tesztterméket a Cooler Masternek!

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

Összefoglalás

A világ legjobb fejhallgató tartója? – Cooler Master GS750 teszt


Szerzői értékelés

9

A magas árcédula ellenére egy rendkívül sokrétű fejhallgató tartó állványt kapunk, amit már csak az "okossága" miatt is megkedvel az ember. Ha valaki a létező legjobb és egyben leghasznosabb fejhallgató tartót keresi, az jó helyen jár. A GS750-et egyszerűen nem lehet nem szeretni. A funkciókon túl öröm ránézni és hamar az asztal díszévé válik.

minőségi anyaghasználat

USB elosztó

(kikapcsolható) RGB világítás

10 wattos vezeték nélküli töltő

külső hangkártya

virtuális 7.1

könnyen használható szoftver

borsos árcédula

hiányzik az RGB színáttűnéses effekt

Olvasói értékelés

0

×