Egyes csalók képesek arra, hogy az Apple iCloudba mentett adataink segítéségével feltörjék a Steam fiókunkat és ellopják a CS:GO skineket.

Az átverések, csalások, fiókfeltörések gondolom senki számára nem újdonságok az internet világában. Ez persze mindennapos a videojátékok területén is, különösen ami a CS:GO-t illeti. Az elmúlt években rengeteg módszert dolgoztak ki a csalók, amivel akár több ezer dollárral károsították meg a játékosokat naponta. Most úgy tűnik, hogy egy teljesen új módszert dolgoztak ki, amivel valószínűleg sokan nincsenek tisztában.

A csalók az Apple iCloud rendszerét használják ki – írja a Win.gg.

A friss módszer az Apple iCloud felhőrendszert használja ki, és ha valaki nem kíséri figyelemmel aktívan az adatait és beállításait, könnyen előfordulhat, hogy átverés áldozata lesz. A módszer lényege, hogy a csalók teljes hozzáférést kapnak a Steam fiókhoz az iPhone biztonsági mentéséinek felhasználásával. Ironikus, hogy az ilyen biztonsági mentések pont az adatok védelmét szolgálják, ám most mégis ezzel érnek el eredményt a hackerek.

Az emberek általában az Apple iCloud tárhelyet fényképek/névjegyek tárolására használják, illetve arra is, hogy az alkalmazásokról és azok beállításairól biztonsági másolatot készítsenek a felhőbe. Ha valaki úgy dönt, hogy ilyen biztonsági másolatot készít a Steam alkalmazáshoz, akkor nem csak bejelentkezési adatokat, hanem magát a Steam-Guardot is elmenti.

Ezután a csalók feltörik az iCloud tárhelyet, majd hozzáférnek a Steam fiókhoz azzal, hogy engedélyezik, hogy bejelentkezési kódot kapjanak a mobil helyett a gépükön. Innentől kezdve csak néhány másodpercbe telik, amíg a csalók az összes létező skint és cuccot szépen kipucolják a fiókodból. A legrosszabb az egészben az, hogy ezt követően nincs semmilyen mód arra, hogy visszaszerezzük a holminkat. A csalók még azt is képesek elérni, hogy egy-egy játékra VAC bant kapjunk.

Nem árt tehát nagyon óvatosnak lenni az Apple iCloud használata során. Nézzétek át a beállításokat, és gondoskodjatok arról, hogy ne tudják feltörni a fiókotokat! Reméljük, hogy a Valve és az Apple mielőbb talál valami megoldást a problémára.

 

 

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×