A Cooler Master ismét villant.

Idén három fejhallgatóval rukkolt elő a Cooler Master. Az MH630 és MH650 mellett az MH670-es gamere fejhallgatókkal erősödött a paletta, ráadásképp a triumvirátus harmadik tagja egy vezeték nélküli variáns. Ez egyben a vállalat első vezeték nélküli gamer fejhallgatója, szóval mi is kíváncsian vártuk, hogy sikerül-e megugrani a szintet.

Doboz

Na szóval, a dobozban a fejhallgatón kívül egy pendrive-nak álcázott vevőegységet, egy felcsatolható mikrofont, egy bársony-szerű puhatok egy MicroUSB töltőkábelt, egy 3,5″ jack hosszabbítót, egy Type-C – USB A átalakítót és némi kezelési segédletet találunk. Mintha csak a Mikulás zsákja lenne, minden földi jóval megpakolva….

A kábelek rendkívül minőségi hatást keltenek, köszönhetően a vastagabb, fonott borításnak és az aranyozott csatlakozóknak. Ezek egy jó ideig biztosan nem fognak cserben hagyni, ha pedig így is lenne, könnyedén pótolhatjuk őket.

Dizájn, kinézet

Letisztult formák, ovális dizájn, minimalista Cooler Master logóval megkoronázva. Azt kell mondanom, a CM-nek ezt most sikerült összehoznia. Jó ránézni a fejhallgatóra, annak ellenére hogy az RGB kimaradt belőle (szerencsére). Kellemes, matt műanyagokat használtak mindenhol, a fejpánttartó váz kivételével, az ugyanis szerencsére fém. Annak ellenére, hogy műanyag, nem kell gagyi hatást, sőt!

A fejtámasztó párna is kellemes, memóriahabos belsőt kapott, bár egy idő után tudja nyomni a fejet, ezen lehetne még csiszolni egy keveset. Ez viszont inkább 1-2 óra használat után érződik, ennyi időközönként pedig amúgy is szerencsés, ha járunk egyet.

A fülpárnákra viszont nem lehet panaszunk, kellemes bőrtapintásúak, annak ellenére, hogy műbőrről van szó. A Cooler Master biztosra is ment, duplán varrták a párnákat, így hosszabb ideig élvezhetjük a kényelmüket, ha már extra darabot nem mellékeltek.

Hang

Na itt ugrik a majom a vízbe, ahogy szokták mondani. Egy 36 ezer forintos vezeték nélküli fejhallgató esetén azért valljuk be lehetnek fenntartásaink, ezek viszont egy csapással megszűnnek, amikor megszólal az első hangszer. „Váó!” Valami ilyesmit mond először az ember, de tényleg meglepően jól szól az MH670.

A 32 Ohmos hangkeltő ügyesen teszi a dolgát, alapvetően kiegyensúlyozott hangzást kapunk, amit aztán a szoftverben úgy állítunk be, ahogy akarunk, ugyanis az EQ az szerves részét képezi a fejhallgatónak. Ennek megfelelően, aki több mélyt szeretne, az egy kattintásra megkapja, de a magasak, közepek kedvelői sem fognak hiányt szenvedni.

Eredetileg is tiszta, fátyol mentes a hangzás, ugyanakkor kellően teltek a hangok.

A vezeték nélküli technológia pedig hibátlanul teszi a dolgát. A gép egy pillanat alatt felismeri az eszközt, majd használhatjuk is a fejhallgatót. A szoftverrel pedig beállíthatjuk az EQ-t és a mikrofont, illetve a virtuális 7.1-gyel is elbíbelődhetünk. Ami nem volt szimpatikus, hogy a gyári szoftver valamiért mindig rám akarta erőltetni az előre beállított hangszíneket, nem kellene ilyen erőszakosnak lenni. Egyébként minden hibátlanul működött, bár én ezeket a virtuális megoldásokat nem igazán kedvelem, egy jó sztereó ezerszer többet ér.

Jut eszembe, amíg az Audio-Technica ATH-G1WL esetén tapasztaltunk némi interferenciát, amikor nem szólt semmi, addig az MH670 esetén síri csend trónolt. Piros pont!

Mikrofon

Kellemes anyaghasználat, jó hangzás, megfizethető árcédula, na de valahol kell spórolni is, ezt pedig sajnos épp a mikrofon részlegen lépték meg. Mono hangzás, limitált frekvenciatartománnyal, aminek köszönhetően kiválóan hozza a jól ismert „dobozos” minőséget. Ezt könnyű szemléltetni, vagy hallgattatni? Döntsétek el magatok:

Wild Shark – Alsó kategóriás versenyző:

 

Na de hogy legyen összehasonlítási alap, ezért hoztam némi anyagot a korábbi tesztjeinkből:

 Trust GXT 258 kondenzátoros gamer mikrofon:

 

Hyperx Cloud I. – középkategóriás versenyző – :

 

Verdikt

Összességében egy érdekes fejhallgató lett az MH670. Egyrészt az árcédulához képest ritka jó hangzást kapunk, viszont ha játékos szemmel nézzük a dolgokat, úgy már kicsit ront a képen a mikrofon minősége. Szerencsére lecsatlakoztatható, aminek köszönhetően akár egy másik egységet is bepattinthatunk a helyére. Az üzemidőre nem lehet panasz, egy hét után ugyanis még mindig nem sikerült lemeríteni a fejhallgatót. Persze nyilván, ha maximum hangerőn egész nap hallgatjuk a japán trashmetált, akkor nem fog egy hetet kibírni.

 

 

A Cooler Master MH670 már elérhető a Leet.hu webshopjából.

Ezúton is köszönjük a Cooler Masternek a tesztterméket.

A tesztkonfiguráció

Perifériák

Összefoglalás

Jó árú, vezeték nélküli és még gamer is – Cooler Master MH670 fejhallgató teszt


Szerzői értékelés

8

Remek ár-érték arány, vezeték nélküli technológia, jó hangzás és kellemes anyaghasználat jellemzi az MH670-et. A 35 ezer forintos árcédulát meghazudtoló terméket rakott le a Cooler Master az asztalra, aminek a mikrofonja a leggyengébb pontja, ha ezen túllendülünk, akkor remek választás lehet játékra, zenére, filmre és igazából minden másra az MH670. Nehéz nem szeretni.

kellemes anyaghasználat

vezeték nélküli technológia

remek üzemidő

jó hangzás

lecsatlakoztatható mikrofon

elegáns dizájn

kiváló árcédula

mikrofon

a fejpánt hosszabb idő után kényelmetlenné válik

Micro USB csatlakozó 2020-ban, miért?

 

Olvasói értékelés

8

×