A csoport, amelyik 3500 PlayStation 5-öt halmozott fel az előrendelések során, most 1000 Xbox Series X-et szerzett, hogy jóval drágábban adják el azokat.

Miközben persze vannak olyan szerencsés gamerek, akik elő tudtak rendelni PS5-öt és/vagy Xbox Series X-et, nagyon sokan vannak, akik jelenleg sem tudnak hozzájutni a hőn áhított új generációs konzolhoz. Vagyis hozzá tudnak jutni, ha hajlandók mondjuk kétszeres, háromszoros, négyszeres árat fizetni érte azoknak, akik felvásárolták a készletet haszonlesés céljából.

A CrepChiefNotify néven elhíresült haszonleső csoport korábban azt állította, hogy 3500 darab PS5-öt vásárolt botok segítségével, hogy drágábban adja el azokat, jelentős profitot termelve.

A VGC szerint a csoport birtokába került további 1000 Xbox Series X.

A rendszer elvileg úgy működik, hogy a csoport tagjai botszoftver segítségével előrendelnek a konzolokból, így halmoznak fel minél több konzolt. Ebbe persze bevonnak bárkit, aki haszonleső szeretne lenni.

A csoport névtelen tagja azt állítja, hogy az 1000 darab Xbox Series X kifejezetten a Very nevű üzlet online boltjából származik.

Ez az 1000 darab konzol természetesen hozzájárul a jelenleg tapasztalható készlethiányhoz, és sajnos egyes szülők és gamerek kénytelenek nagyon magas összeget kifizetni a termékért, ha szeretnék magukat vagy szeretteiket megörvendeztetni vele.

A csoport a Facebookon korábban egy bejegyzést tett közzé, ahol azt írták, hogy ők csak kihasználják a kereslet és kínálat nyújtotta lehetőségeket. Nagy örültek annak is, amikor a Sony új készletet jelentett be.

Sajnos nálunk Magyarországon is vannak olyanok, akik egy-egy oldalon kétszeres, háromszoros áron kínálnak új konzolt. Még szomorúbb talán, hogy vannak olyan kétségbeesett, türelmetlen vevők, akik hajlandóak kifizetni az elképesztő árat.

Te mennyit adnál maximum egy új konzolért?

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×