Még 2012-ben lehetett először hallani Hideo Kojima – Metal Gear Solid, Death Stranding – saját Silent Hill játékáról. Most könnyen lehet, hogy visszatér.

Még 2012-ben lehetett először hallani Hideo Kojima – Metal Gear Solid, Death Stranding – saját Silent Hill játékáról. Akkoriban a rendező exkluzívan a Konaminak készített játékokat, stílusát világszerte kedvelték. Ezért is volt akkor durranás, hogy a Silent Hill franchise következő epizódjának projektjét neki adták. Az ipar jól tudta, hogy valami rendhagyó van készülőben.

A címmel sem bajlódtak sokat, nemes egyszerűséggel Silent Hills néven jelentették be az érkező anyagot. Majd 2015-ben minden összeomlott. A Konami és Kojima kapcsolata elromlott, s végül elváltak útjaik, így a várva várt horrorjáték megjelenése is az ablakon távozott. Holott készült hozzá egy kedvcsináló demo is, ami mind a mai napig ikonikusnak számít. Ez nem más, mint a „P.T.”.

 

Egy újonnan felröppenő pletyka viszont most ismét azt sugallja, hogy van remény.

Ha minden igaz, a Sony és a Konami jelenleg tárgyal a Kojima Productions vezetőivel egy esetleges „felélesztésről”. A projektet ha ismét elvállalja Kojima, akkor a Sony közreműködésének köszönhetően könnyen lehet, hogy PlayStation 5 exkluzívvá válhat a rettentően várt cím.

Íme a pletykát elindító podcast Youtube linkje (Az exkluzívokról szóló részt 1:47:20-nál keressétek):

 

Reméljük megszületik az egyezség, mert emberek százezrei szomjaznak már Kojima saját Silent Hill epizódjára.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×