Az új konzolgeneráció elindulása meglepően kaotikusra sikeredett. A túláradó érdeklődés okát nem tudni, de nagy a baj a piacon miatta.

Az új konzolgeneráció elindulása meglepően kaotikusra sikeredett. Azt nem tudni, hogy a túláradó érdeklődés azért köszöntött be, mert a világ legnagyobb részén éppen karantén uralkodik, vagy azért, mert tényleg csábítónak hatnak a Microsoft, vagy a Sony masinái, de egy biztos, ilyen jellegű vásárlási igényt még nem nagyon tapasztaltunk a videojátékok világában.

A PlayStation 5 szabályosan hiánycikk a Földön, a Sony-nak többször is nyilatkoznia kellett abban a témában, hogy mikor várható új szállítmány. Bizonyos esetekben hallani olyanról, hogy még idén érkezhet pár gép az akkora országokba mint a miénk, de racionálisan inkább csak 2021 elejére datálnánk az újabb valamirevaló hullámot. Észak-Amerikában néha felbukkan egy-egy gép, amit tényleg csak azok tudnak leütni, akik éjt nappallá téve vizslatják az ajánlatokat, s utána még pillanatok alatt tudnak kattintani is.

Nem hiszem, hogy túl nagy titkot árulunk el, ezt a legtöbben erre programozott robotokkal hidalják át.

Ami ezzel a legnagyobb probléma, hogy többen több gépet is elhappolnak így mások elöl, abban a reményben, hogy aztán drágábban értékesítsék őket. Több olyan kép is felkerült már a világhálóra, ami vérlázítóan mutatta meg a nyerészkedők életét.

Több viszonteladó is abból él jelenleg, hogy a szűkös, ámde hivatalos forrásból megszerezhető masinák kínálata jelenleg nemhogy szűkös, hanem alig létezik. A Business Insider korábban írt egy olyan csoportról, akik összesen több, mint 3000 PS5 gépet vásároltak fel azért, hogy ezzel kiszárítsák a piacot és csak az ő portékájuk legyen az egyetlen megoldás.

A rajongók érthetően a Sony-t és a Microsoftot okolják azért, hogy ez megtörténhetett. Nem mérték fel jól a készletek igényét, valamint a botokat sem űzték ki a világhálóról. Ha tehát előrendeltél egy új konzolt, de lecsúsztál az első hullámok egyikéről, könnyen lehet, hogy egy robot, vagy nyerészkedő csoport áll a háttérben.

https://www.facebook.com/groups/techinfohun/

×