Az új játékidény kezdetével a Kaspersky szakértői több száz olyan adathalász oldalt találtak, amelyek célja a PUBG Mobile-fiókok ellopása.

A fejlesztők gyakran kicsi, de mégis örvendetes kedvezményekkel, ajándékokkal viszonozzák, hogy a játékosok őket választják. A többjátékos PUBG Mobile éppen most kezdte meg új szezonját a szintén népszerű Metro: Exodus nevű játékból átemelt elemekkel, szörnyekkel és gépekkel. Természetesen a csalók, mint kiváló lehetőségre tekintenek az új játékra – tájékoztatta a Kaspersky a Leet.hu-t egy sajtóközleményben.

A Kaspersky nem kevesebb, mint 260 olyan adathalász oldalt azonosított, amely felkínálja a játékosoknak a lehetőséget, hogy megnyerjék a játék új elemeit.

A nyeremény megszerzéséhez a felhasználóknak egyszerűen el kellett küldeniük a játékhoz tartozó felhasználó fiókjukat Twitter vagy Facebook profiljukon keresztül. Miután a belépés sikertelen volt, a felhasználókat további információk megadására kérték, beleértve a játékban használt becenevüket, telefonszámukat és egyéb személyes adataikat. Ennek eredményeként a csalók nemcsak a közösségi média fiókokat gyűjtötték be, hanem más személyes adatokat is – mindezt azért, hogy a játékosoktól ellopott felhasználói fiókokat eladják.

“A támadók nagyon felkészülten várták az új játékidény kezdetét. Az oldalak, amiket azonosítottunk olyan meggyőző módon voltak megtervezve a dizájnt és a felületet illetően, hogy nagyon ismerősnek tűntek a játékosok számára” – mondta Tatjana Serbakova, a Kaspersky biztonsági szakértője.

Ahhoz, hogy elkerüld, hogy ilyen csalás áldozatává válj, a Kaspersky a következőket javasolja:

  • Ne vegyél részt semmilyen sorsoláson, amit nem a játék hivatalos oldalán találsz
  • Mindig ellenőrizze az információkat hivatalos forrásokból. Ha egy bizonyos aktivitás létezik, a játék fejlesztői nem fogják titokban tartani
  • Ugyanakkor az álcázott oldalak nagyon meggyőzők lehetnek – ha nem nézed meg alaposan, nem biztos, hogy felismered a megtévesztést. Használj olyan megbízható biztonsági megoldást, amely megakadályozza, hogy adathalász oldalakat látogass.

Részletekért látogass el a Kaspersky blogjára.

Te felismered a kamu hirdetéseket?

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×