Friss hírek szerint a PS5 konzol megjelenésének napján jobban teljesített, mint ugyanezen időben a Microsoft Xbox Series X és S.

Valóban régóta lehetett hallani arról, hogy mind a Sony, mind a Microsoft tervezi és hamarosan bevezeti az új generációs konzolokat. Ami pár éve még a jövő zenéje volt, az most itt van, megjeleni mind a két masina. Igen, tudjuk, hogy most sehol nem lehet kapni, de higgyétek el, az előrendelések alkalmával rengeteg készülék talált gazdára, ami most már ott csücsül a boldog tulajdonosok polcain.

Különösen a PS5 konzol iránt volt nagy az érdeklődés, nemrég egy statisztikát is mutattunk erről. Figyelembe véve, hogy a két (három) konzol megjelenése között volt néhány nap eltérés, azért nehéz megmondani, hogy melyik hogy áll az értékesítések terén. Bár az Xbox dobozai korábban jöttek ki, ez nem jelenti, hogy a PS5 hátrányba került volna.

Legalábbis ez derül ki most a VGChartz előzetes adataiból, ami szerint a PS5 megjelenésének napján, az első 24 órában világszerte 2,1-2,5 millió darabot adtak el belőle. Ez pedig gyakorlatilag a kétszerese az Xbox Series X/S eladásainak. Ami még hozzátesz, hogy ezt két nappal az Xboxok megjelenése után sikerült elérnie.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ezek még mindig csak előzetes értékesítési adatok, melyeket a Sony még nem erősített meg. A Sony nemrég bejelentette, hogy minden kiadott konzolt eladtak, ami jól mutatja, hogy mekkora az érdeklődés. A Sony amint új készülékeket juttat el a boltok polcaira, valószínűleg még nagyobb sikert könyvel majd el magának.

Korábban arról is hallottunk híreket, hogy ötször több PS5-öt adtak el Japánban, mint Xboxot. Tegyük persze hozzá, hogy Japán a PlayStation hazája, szóval ez várható volt.

Érdekes lesz látni, hogy hogyan alakul a konzolok helyzete, miután érkeznek belőlük majd az újabb szállítmányok. Még érdekesebbé teszi a helyzetet majd a koronavírus-járvány alakulása, ami megnehezíti a szállítást, ugyanakkor sokan játszanak otthon.

A konzolok talán még sosem voltak olyan népszerűek az otthonokban, mint most.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×