Visszavonult az egyik legsikeresebb LCS játékos. A CLG, a TSM és a Team Liquid legendája 9 év után akasztotta szögre az egerét és a klaviatúráját.

Elcsépeltnek hangozhat már így novemberben, de 2020 tényleg az egyik legőrültebb év, amiben eddig részem volt. Az év elején sokat cikkeztek arról, hogy egy nagyobb háború is kikerekedhet a közel-keleti régióban, aztán Ausztrália borult lángokba, majd a COVID-19 kötött mindenkit röghöz a világon. A sport-és esport-bajnokságok szüneteltek, vagy csak komoly szankciókkal folytatódhattak. A világ még mindig nem lábalt ki a sokkból, az előrejelzések szerint pedig még jó pár hónapot (lehet éveket) kell várjunk a tényleges javulásra.

S míg a bevezetőben leírtak csupán egy-egy esetről számolnak be, a League of Legends esport átmeneti időszaka csak tovább erősíti bennünk az érzést, hogy itt valami tényleg nincs rendben.

Az európai szcénában a két legdominánsabb csapat, a Fnatic, valamint a G2 kapitánya is úgy döntött hirtelen, hogy új kihívások elé néz. Perkz egyértelműen a legsikeresebb európai játékos, aki valaha egeret és klaviatúrát fogott LoL-os berkeken belül, Rekkles pedig klubikonként tetszeleg sokak fejében. Előbbi Észak-Amerikába, utóbbi pedig volt csapata legnagyobb riválisához szerződött.

 

Ha már szóba került, érdemes szót ejteni az észak-amerikai profikról is. Itt Bjergsen, a Team SoloMid legendás játékosa döntött úgy, hogy a 10. szezon után már nem szeretne profiként magára tekinteni. Miután szögre akasztotta az egerét és a klaviatúráját, edzői karrierbe kezdett. Szerencsére csapata, a TSM nyitott volt a váltásra, így a dán csillag fogja vezetni az egyik legnagyobb múlttal rendelkező LCS csapatot a 2021-es idénytől kezdve.

Távozik az egyik legnagyobb

Ha az észak-amerikai szcénáról beszélünk, akkor biztosan sokaknak beugrik a „trashtalk” királyának, Doubleliftnek a neve. Yiliang „Peter” Peng még 2011-ben kezdte el profi karrierjét a CLG csapatában. Akkoriban még nem volt kiforrott az esport porond, így a játékosok úgymond csapongtak a klubok között.

Doublelift is pár hónapon belül egy új keretben találta magát, még szintén 2011-ben volt az Epik Gamer játékosa is. Később megfordult egy rövid ideig az unRestricted eSports-nál, valamint a Curse-nél is. Ezután a LoL esport is fejlődni kezdett, DL pedig elkezdte építeni az örökségét.

Még 2011 végén került vissza a CLG-hez, ahol egészen 2015 októberéig játszott. Négy év alatt elérte, hogy ő legyen az a játékos, akitől a legtöbb amerikai lövész retteg, valamint segített abban is, hogy kialakuljon az ikonikus TSM-CLG ellentét. Megosztó személyisége jót tett a friss esportágnak, a balhék, beszólások, na meg összességében a dráma mindig is csábította a nézőket.

Talán akkor robbantott a legnagyobbat Doublelift, amikor bejelentette, hogy elhagyja a CLG-t és a legnagyobb riválishoz, a TSM-hez szerződik.

Ez még azóta is az LCS egyik, ha nem a legnagyobb drámája. Doublelift azonnal trófeákat kezdett el gyűjteni a fekete-fehérekkel, s tette mindezt addig, amíg ismét válaszúthoz nem ért. Két év után, 2017-ben kölcsön adták a Team Liquidnek, ahol olyan jól érezte magát, hogy még abban az évben át is igazolt hozzájuk. Új szupercsapat született, a Liquid lett a régió legdominánsabb csapata.

 

Végül „fiatalítás” áldozata lett Doublelift, így 2020-ban ismét a TSM keretében találta magát. Még egy utolsó nagy rohammal megmutatta a világnak, hogy ő az egyik legjobb, aki ebben a pozícióban megfordult, s bajnoki címet szerzett Bjergsen oldalán. Épp úgy, ahogy barátja, a napokban Yiliang Peng is bejelentette, hogy visszavonul a profi játéktól.

A karrierje során összesen 2098 killt szerzett, s mindezt 486 meccs alatt szedte össze. Kétszer is kijutott az MSI-ra, valamint nyolcszor fordult meg a világbajnokságon. Összesen nyolc trófeát hódított el.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×