A koronavírus miatt idén online lesz nagy Black Friday hajtás. Ilyenkor minden másodperc számít, érdemes a lehető legprecízebben böngészni.

Hamarosan itt a Black Friday, ami az online tér egyik legőrültebb időszakát jelenti. Ugyan ma már több cég és üzlet is elkoptatta ezt a jeles eseményt, az eredetit még mindig az észak-amerikai hálaadáshoz kötik az emberek. Ez ugyanis  mindig november utolsó csütörtökén történik, a másnapja pedig a szóban forgó fekete péntek.

Kissé ironikus, hogy az emberek hálát adnak azért, amijük van, majd másnap agyontapossák egymást a bevásárlóközpontokban, mert félelmetes leárazásokkal szolgálnak az üzletek.

A koronavírus miatt viszont idén ez a hajtás javarészt az online vásárlást fogja bekebelezni. Ilyenkor minden másodperc számít, érdemes a lehető legcélirányosabban és legprecízebben dolgozni. Na meg a leggyorsabban!

Ebben szerencsére a gyorsgombok és gombkombinációk is segítségünkre lehetnek. Íme pár lehetőség, ami nagyot dobhat a böngészőnkben való manőverezés sebességén:

Kombinációk

Ctrl + nyilak
Szövegformázás esetén gyorsabb szóról szóra navigálni úgy, hogy a Ctrl + nyilak kombinációt használjuk. Így nem karakterenként mozog a kurzor, hanem szóról szóra léptethető. A fel/le nyilakkal pedig paragrafusonként haladhatunk végig a formázandó szövegen. Plusz: ha a Shiftet is nyomva tartjuk, akkor még ki is jelölhetjük a szöveget magunknak.

Ctrl + Tab
Ha a böngészőben lapot akarunk váltani, akkor könnyedén megtehetjük egérhasználat, vagy egyéb kattintások nélkül. A kombinációval a következő lapra vált a böngészőnk.

Ctrl + PgUp/PgDn
Az előző egy hatékonyabb változata. Itt már nemcsak előre, hanem visszafelé is ugrálhatunk.

Alt + Tab
Ha már a böngészőnkben tudunk ugrálni a lapok között, akkor miért ne tudnánk mindezt megcsinálni a tálcán lévő alkalmazásokkal, is? Alt és Tab segítségével ugrálok az alkalmazások között, anélkül, hogy hozzáérnék az egérhez és a tálcán vagy a futó programok fejlécén matatnánk.

Alt + F4
Ezzel a kombinációval lehet egy pillanat alatt ablakokat bezárni. Sőt, ha az asztalon vagyunk, akkor még a gépünket is kilőhetjük ezzel. (Internetes trollok nem egyszer vertek át óvatlan streamereket ezzel a gombkombinációval.)  Vannak olyan laptopok, ahol az Alt + F4 + Fn gombokat kell egyszerre megnyomni.

Ctrl + L
A böngészőben megnyomva ezt a két billentyűt a kurzor automatikusan a böngésző címsávjába ugrik, készen arra, hogy új címet írjunk be vagy keresést indítsunk.

Ctrl + S
Habár már számos szövegszerkesztő magától ment, ezzel a billentyűkombinációval el-és lementhetjük az adott dokumentumot.

Ctrl + F
Bizony nem mindig könnyű navigálni a weboldalakon. Sok esetben tengernyi szövegen kell áteveznünk, hogy nagy nehezen megtaláljuk azt a kulcsszót, amit kutatunk. Ilyen helyzetben kézenfekvő a Ctrl + F kombinációja, amivel egy kis szövegdoboz ugrik fel, ahova beírva a szavakat, az oldal egyből megtalálja és kiemeli a keresett kifejezéseket. Word dokumentumban vagy pedig PDF-ben is működik.  Plusz: ha több találat is van akkor a Ctrl + G segítségével tudunk ugrálni a találatok között. 

Ctrl + T
Ezzel a kombóval egyből megnyit a böngésző egy új lapot, amihez már nem kell egeret sem használni, hogy begépeljük az elérni kívánt weblapot.  Plusz: Ctrl + Shift + T bűvös kombinációjával egy pillanat alatt visszahozhatjuk a véletlenül bezárt oldalakat.

Ctrl + Shift + V
Már ismerjük a Ctrl + V kombinációt a másoláshoz. A másolt szöveg azonban gyakran az eredeti oldal betűtípusaival és méreteivel megspékelve érkezik hozzánk. Ahelyett, hogy ezt a szöveget saját magunk formáznánk vissza, a Ctrl + Shift + V segítségével úgy tudunk  szöveget másolni, hogy a szöveg formázatlanul, linkek, vagy félkövér nélkül jelenjen meg.

Forrás: Index

 

https://www.facebook.com/groups/akciokesajanlatok/

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×