Azt már minden FIFA kedvelő játékos tudja, hogy hamarosan elérhetővé válik David Beckham is a játékban. Viszont az ezért kapott fizetése lázadást szított.

Azt már minden FIFA kedvelő játékos tudja, hogy hamarosan elérhetővé válik David Beckham is a játékban. Eddig exkluzív szerződés kötötte az angol legendát a PES-hez, ám ennek lejártakor az EA Sports azonnal lecsapott rá. Most egy játékbeli promócióval is jelzik ezt, minden felhasználó ingyen Beckham lapot kaphat, ha januárig játszik a játékkal.

Ám ez nem minden. A szóban forgó kártya csupán egy jópofa ajánlat (Real Madrid játékosként kapjuk meg), Beckham később mint Ikon csatlakozik majd a játékhoz.

Viszont minderre nem ingyen bólintott rá az angol.

Kiderült, hogy egy halom pénzért szerepel majd a FIFA 21-ben, ami még azon is túltesz, amennyit játékosként keresett. Ezt természetesen nem sajnáljuk tőle, kiváló üzletember, veregesse csak meg a saját vállát. Vannak viszont olyan játékosok, akik emiatt kissé neheztelnek a kanadai cégre és offenzívát indítottak ellenük. Ilyen például Zlatan Ibrahimovic és Gareth Bale is.

A játékosok nehezményezték, hogy az ő arcukat ingyen használja az EA, míg az olyanok, mint Beckham, úszhatnak a pénzben. Ennek egyébként gyakorlatban az az oka, hogy a FIFPro-val van közvetlen kapcsolatban az EA Sports, akik többek között a játékosok ilyen jellegű jogait is birtokolják. A kialakult helyzetet mégis kommentálta a FIFA kiadója:

 

Az EA Sports kijelentette, mossák kezeiket, ezt nem tekintik a saját harcuknak. Ezt a FIFPro-val kell rendezniük a játékosoknak, a kiadó nem vállal sem felelősséget, sem pedig nem kívánja magát beleásni a helyzetbe.

S míg ez a válasz összességében azt sugallja, hogy a videojátékot nem érintik ezek a fellángolások, az eheti Team of the Week keretből Zlatan „nagy meglepetésre” kimaradt. Meg lennénk lepve, ha egyhamar speciális lappal gazdagodna bármelyik érintett profi…

Borító: Daily Mail
https://www.facebook.com/groups/323785864438538

×