Megerősítést nyert, hogy milyen funkciókat kap a FIFA 21 a következő generációs konzolokon, PS5-ön és Xbox Series X-en és S-en.

Miközben a FIFA 21 már elérhető PlayStation 4-en, Xbox One-on, PC-n és Nintendo Switch-en is, sok játékos tekintete már a következő generációs konzolok felé kacsingat. Persze tudjuk jól, hogy jelenleg a készlethiány miatt egyik konzol sem kapható, de akik az előrendelések során hozzájutottak a gépekhez, szeretnék tudni, mit is kezdhetnek vele, például a FIFA esetében.

Az EA nemrég egy átfogó listát adott ki arról, hogy milyen next-gen funkciók várhatók a FIFA 21-ben.

Fontos azonban már most leszögezni, hogy a next-gen funkciók és frissítések között a cross-play nincs ott, így erre ne is számítsunk.

PS5

Amire viszont igen, hogy a PS5 esetében persze megkapjuk a DualSense kontroller előnyeit, vagyis a haptikus visszajelzés a FIFA esetében is működni fog. Ez azt jelenti, hogy sokkal jobban érezni fogjuk a gombokon a hatásokat, a lövések erejét stb. A PS5 Activities funkciója szintén elérhetővé válik, ami segít abban, hogy a menüből közvetlenül egy kedvelt játékmódot indítsunk, ezzel időt megtakarítva.

PS5 és Xbox

Mindkét next-gen változat kapcsán azt ígérik, hogy összességében valósághűbb élményeket nyújt a játék az új konzolokon. Ez magában foglalja a minőségibb grafikát, a világítást, az animációkat, a hangokat. Ezek hitelesebbek lesznek, mint valaha.

Ami szintén minden játékos számára fontos infó, hogy maga a betöltési idő szintén jóval gyorsabb lesz. Az EA szerint a játékosok a menüből 2 másodperc alatt a menüben találják magukat.

Aztán ott van a cross-progression funkció, ami lehetővé teszi, hogy korábbi konzolon elért eredményeket, előrehaladást átvigyük az újra. Sajnos azonban nem mindent lehet átvinni, például az online és karrier módban elért haladást nem.

A részletek teljes listája természetesen elérhető az EA honlapján.

A kérdés persze az, hogy mennyi játékost tud bevonzani az újításokkal az EA? A FIFA 21 december 4-én jelenik meg PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

https://www.facebook.com/groups/fifaultimatehungary

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×