A srácokat még nyáron tartóztatták le, mert állítólag robbantani akartak, melyet a Minecraftban terveztek meg.

Nagyon sokszor hallunk arról az utóbbi időben, hogy milyen komolyan veszik már szinte mindenhol az internetes fenyegetéseket. Olyan világban élünk, amikor ha nem figyelünk oda eléggé, az az emberek életébe kerülhet. Valószínűleg így gondolkodtak azok a krasznojarszki nyomozók is, akik a nyáron három iskolást tartóztattak le. Őket most terrorizmussal vádolják.

Nem csak a Minecraftban akartak robbantani.

Baza / Telegram

A nyomozók a nyáron tartóztatták le a három 14 éves diákot, akik egy elhagyott helyen készültek fel egy robbantásra. A TheMoscowTimes szerint tiltott dokumentumokat olvastak és videókat néztek arról, hogy hogyan lehet robbanóanyagot készíteni. A Baza Telegram hírcsatorna arról számolt be, hogy a hatóságok lefoglalták a tinédzserek telefonjait, így jöttek rá FSB (helyi titkosszolgálat) iroda felrobbantásának tervére. Az épületet a Minecraftban építették fel, ám valószínűleg nem csak a játékban tervezték felrobbantani.

Az iskolások közül kettő bűnösnek vallotta magát, ők hónapok óta házi őrizetben vannak. A harmadik srác mindent tagad, ő 6 hónapja előzetesben van. A hírek szerint igen szigorú büntetést kaphatnak, mivel már nem csak terrorista kiképzésben való részvétellel vádolják őket, hanem terrorszervezet alapításával is.

A fiatalokat egyébként akkor tartóztatták le, amikor ketten közülük röplapokat osztogattak, melyen a moszkvai matematikus, Azat Miftakhov anarchista szabadon engedését hirdették. Ő egy Kreml-párti politikai párt irodájának megtámadása miatt áll bíróság előtt. A hír szerint az igazi FSB épületre is ragasztottak ilyen szórólapot.

A krasznojarszki székhelyű ngs24.ru híroldal meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a tizenévesek robbanóanyaggal rendelkeztek, és az FSB valódi épületének felrobbantását tervezték.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×