Több híresebb hollywoodi színész is felbukkant már a videojátékok világában. Voltak akik ismertebb szerepet kaptak, de vannak kevésbé ismert szereplések is.

Ahogyan fejlődik a technológia, úgy egyre inkább a játékok is nyitnak a különféle hollywoodi sztárok felé. Lassan már tényleg olyan minőségű animációkat varázsolnak elénk a fejlesztőcsapatok, amik sok esetben vetekedhetnek a filmekkel. Az elmúlt években pedig olyan szinten feljavult a mozgások (beleértve az arcizmok) rögzítésének technológiája, hogy a játékok konkrét színészek közreműködésével is készülnek. Korábban is bukkantak fel ismertebb arcok a játékokban, de most már a színész maga is eljátszhatja a mozdulatokat egy stúdióban, hogy azok ténylegesen a saját mozzanatai legyenek.

Nem kell sokáig visszamennünk az időben. Ott volt például Hideo Kojima legutolsó játéka, a Death Stranding. A játék főszereplője az a Norman Reedus, aki a The Walking Dead sorozattal vált világhírűvé. (Ő lett volna egyébként Kojima Silent Hill címének főszereplője is, ha a projekt megvalósul.) Az 51 éves színész mellett egyébként felbukkant a játékban Mads Mikkelsen (Hannibal, Casino Royale), vagy éppen a televíziós talkshow-val is rendelkező Connan O’Brien.

Ha pedig a jövőbe tekintünk – és szerencsénk is van -, akkor december elején végre megjelenik a Cyberpunk 2077, amiben Keanu Reeves kapott kulcsszerepet a fejlesztőktől. Vele több promót is készített a cég, így meg lennénk lepve, ha csak pár percet kapna a képernyőn.

Viszont nem minden híresség felbukkanása kap ekkora feneket. Voltak olyan színészek, akik munkájuk során még nem voltak világhírűek, így a közönségnek fel sem tűnt, hogy felbukkantak játékokban. Most összegyűjtöttünk pár színészt, akik videojátékokban szerepeltek és feltehetően nem sokaknak tűntek ki a tömegből akkoriban. Ám ha ma látnák őket a képernyőn, ugrálnának izgatottságukban.

Rami Malek – Until Dawn

Mivel egy relatíve új játékról beszélünk, ezért Rami Malek arca tökéletesen felismerhető az Until Dawn jeleneteiben. A színészt a Mr. Robot sorozatból és a Bohém Rapszódia című filmből ismerhetik a legtöbben. Malek egyébként hamarosan felbukkan majd a mozivásznakon is, ugyanis James Bond nemeziseként fog szerepleni a legújabb Bond-filmben.

A játékban egyébként Josh-t alakította, akinek nemcsak az arcát, hanem a hangját is kölcsönözte. (Igen, ez sem minden esetben van így a játékok világában.)

Matthew Perry – Fallout: New Vegas

A Jóbarátokból ismert színész játékbeli szerepe már biztosan többeket meglep, mint Malek említett felbukkanása. A Chandler Binget legendásan megformáló amerikai színész a Fallout: New Vegas egyik rosszfiújának kölcsönözte a hangját. Ezt a feladatot pedig valószínűleg azért is kaphatta, mert különböző interjúkban többször is hangoztatta, hogy mennyire szerette a Fallout 3-at.

Snoop Dogg – True Crime: Streets of LA

Rendben, Snoop Doggot „hollywoodi sztárnak” nevezni talán túlzás, de annyi szent, hogy több filmben is felbukkant már az ikonikus rapper. S már korábban, 2003-ban egy GTA-ra hajazó open-world játékban, a True Crime: Streets of LA-ben is szerepelt, mint játszható karakter.

A játékban össze kellett szedni 30 darab úgynevezett „Dogg Bone”-t, ami után Snoop Dogg automatikusan elérhetővé vált. Rendben, igazából, ha tudtuk a megfelelő kódot, úgy is fel lehetett oldani…

Kristen Bell – Assassin’s Creed

Kristen Bell (Jégvarázs, Rossz anyák) szereplése az első Assassin’s Creed játékban még nekem is nagy meglepetés volt. A színésznőt több filmből is ismertem már, de amikor anno játszottam az orgyilkosos sorozat első részével, sem az animációból, sem a karakter hangjából nem tűnt fel, hogy Bell formálta volna meg Lucy Stillmant. Sőt még akkor sem, amikor ismét életet adott a karakternek az Assassin’s Creed II-ben és a Brotherhoodban.

Patrick Stewart – Castlevania: Lords of Shadow

Morgan Freeman mellett talán pont Patrick Stewart hangja az egyik legismertebb Hollywoodban. De képernyős szerepléseiről is jól ismert. Ő formálta meg Picardot a Star Trekben, de Charles Xaviert is ő személyesítette meg az eredeti X-Men élőszereplős filmsorozatban.

Többek között a Castlevania: Lords of Shadow című játékban is felbukkant, mint Zobek, a Brotherhood of Light alapítója, valamint a történet narrátora. Talán ez is tekinthető a színész legkomolyabb videojátékos szereplésének.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×