A Tesla és a SpaceX alapítója, Elon Musk elárulta, hogy a programozás iránti szeretete a videojátékok miatt alakult ki.

Tegnap számoltunk be arról, hogy Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója már a világ második leggazdagabb embere címet is elnyerte. Azt azonban talán kevesen tudják, hogy karrierjében meghatározó szerepet töltöttek be a videojátékok.

Elmondása szerint a videojátékoknak köszönheti, hogy milliárdos lett.

Azt, hogy a 49 éves üzletember szereti a játékokat, azt abból talán már sejteni lehetett, hogy a Tesla autóiba számtalanszor igyekszik valamilyen videojátékot elhozni a felhasználók számára. Korábban több hír is arról szólt, hogy egyre több játék kaphat helyet az autókban, attól függően, hogy Musk mely kiadókkal tud megegyezni. A Cuphead című játéknak például már biztos helye van.

Elon Musk egyébként Bill Gates-t megelőzve lett a világ 2. leggazdagabb embere. A technológia iránti szeretete pedig a videojátékok iránti szenvedélyből fakad.

„A videojátékok hihetetlenül vonzóak voltak számomra. Arra késztettek, hogy megtanuljam a programozást. Azt hittem, hogy saját játékokat készíthetek”- mondta Elon.

Elon 10 éves lehetett, amikor egy utazás alkalmával egy szállodában egy játékterembe is bejutott. Az ott szerzett élmények arra ösztönözték, hogy megtanulja a kódolást. 12 éves korában eladta első játékát 500 dollárért, ez volt a Blastar. Később megalapította a Zip 2 nevű cégkeresőt, melyet már 307 millió dollárért adott el a Compaq-nak, majd jött a X.com, amit ma már PayPal-ként ismerünk.

A videojáték-rajongó kíváncsi gyerekből pedig mára a világ egyik legnagyobb vállalatának társalapítója lett.

Miközben sok szülő számára talán meglepő, hogy néha milyen pozitív hatása lehet a videojátékoknak, ez egy kiváló példa. Persze nem mindenkiből lesz a játékok miatt milliárdos, viszont inspirációt, motivációt, célt adhatnak, sőt kitartásra ösztönözhetnek a játékok. Nem beszélve a különböző készségfejlesztő hatásokról.

Te mit tanultál a videojátékoknak köszönhetően?

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×