Jelenleg „mindenki” PlayStation 5-öt akar. Ezt mutatják legalábbis a számok. A gépezet viszont nem annyira hibátlan, mint azt sokan elvárnák.

A PlayStation 5 olyan jelenleg a piacon, mintha unikornist szeretnénk vásárolni. Kamu gépeket, vagy nem hivatalos forrásokból, túlárazva hozzá lehet jutni, ám ha boltból szeretnénk a masinával hazasétálni, arra bizony esély sincs. A Sony a napokban azt nyilatkozta, hogy minden egyes elkészített darabot értékesítette a világon az első hullámból. S a helyzet az, hogy bőven vannak még olyanok, akik érdeklődnek felőle.

Viszont vannak olyan szerencsés illetők, akik hozzá tudtak jutni egy-egy géphez és szabadon garázdálkodhatnak vele. Azért írtam ezt így, mert bizony vannak, akik töréstesztre „pazaroltak el” egy konzolt, vagy azzal a lendülettel szét is szedték, hogy megkapták.

Az köztudott, hogy GDDR6-os memória modulok pihennek a borítás alatt. Az viszont kevésbé, hogy a hűtésüket a Sony nem minden esetben tudta optimálisan megoldani.

Ha erőteljes nyüstölés alá vesszük a „vasat”, akkor az alsóbb modulok akár 90 fok fölé is hevülhetnek. Amik azokban az országokban, ahol a nyár igazán meleg tud lenni (mint például nálunk) ez igencsak kellemetlen lehet. A Gamers Nexus tesztje alapján akkor tudott először enyhülni a helyzet, amikor a gépezet borítását lefejtették az elemekről.

A tesztelést 23 fokos környezetben végezték, vagyis egy melegebb nyári napon akár fel is forrhatnak az alsó memória modulok. A teljes tesztet itt tekinthetitek meg:

 

https://www.facebook.com/groups/techinfohun/

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×