Rossz hír azoknak, akik most akartak volna új konzolt venni. A Sony Interactive ügyvezetője megerősítette, egyetlen darab sincs már az újgenerációs PS5-ből.

Vélhetően sok PlayStation játékos számolta úgy, hogy ők bizony csak karácsonyra időzítik az újgenerációs átállást. Kivárnak a PS5 vásárlással, nem vesznek részt az első rohamban, szépen majd az ünnepi akciók során megveszik a maguk darabját.

Nos, a Sony közleménye szerint ők most nagyon rosszul jártak.

Mostantól ugyanis a gyártók versenyt futnak az idővel, eladták ugyanis az összes PS5-öt, amit eddig legyártottak. Vagyis innentől csak azok a példányok lesznek elérhetőek, ami kijönnek a futószalagról. Ezek egyből mehetnek is valamelyik piacra, de mondanunk sem kell, ez már nagyon limitált darabszámot jelent az év végéig.

„Mindent eladtunk. Abszolút az összeset, az utolsó árva darabig”nyilatkozta a Sony Interactive ügyvezetője, Jim Ryan egy orosz tech oldalnak. „Éveket töltöttünk azzal, hogy keresletet és érdeklődést teremtsünk a konzolok iránt, és úgy tűnik ez mostanra túlnőtt rajtunk. Most már a népszerűsítés helyett a gyártásra kell koncentrálnunk, hogy ki tudjuk elégíteni ezt az igényt.”

A Sony még korábban azt mondta, 2021 márciusáig összesen „csak” 11 millió PS5-öt gyártanak majd le. Ez a szám eleve 4 millióval kevesebb, mint előzetesen tervezték, gyártási nehézségek miatt ugyanis lejjebb kellett adni az eredeti 15 milliós darabszámot. 2020 december végéig ebből a 11 millióból 6 milliót terveznek legyártani, és ha hihetünk a mostanáig eladott példányszámnak, 4,6 milliót már el is adtak belőle.

Szóval a 2020-ból hátra levő 5 hét alatt, még maximum 1,4 millió darabra lehet számítani világszinten. Persze csak akkor, ha a gyártás is bírja a tempót.

Ezeknek a daraboknak a legnagyobb része persze az amerikai és orosz piacokra érkezik majd, a magyar vásárlók vélhetően már csak jövőre látnak majd új példányokat. Hiába a Black Friday és a karácsony, aki nem rendelt elő, annak szinte már biztosan nem lesz PS5-je idén.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×