A Google nemrégiben frissítette a felhasználói fiókokra vonatkozó tárolási elveit.

A napokban jelentették be, hogy hamarosan vége a jóvilágnak: jövő év Júliusától csak korlátozott tárhellyel rendelkezhetünk majd a Google szerverein.

Ezen felül sokkal nagyobb figyelmet szentelnek a jövőben a Gmail, Drive illetve fotókat tároló fiókokra is.

Ez röviden-tömören azt jelenti, hogy 2021. június első napjától kezdve rendszeresen átfésülik a felhasználói fiókokat és a minimum 24 hónapja inaktív találatokat felszámolják – adataikkal együtt.

Na persze természetesen nem úgy, mint derült égből villámcsapás: Többször is figyelmeztetnek majd minket mielőtt ez megtörténne.

Mindenesetre azt tanácsoljuk, hogy ezt megelőzve érdemes már most is átnézni a fiókjainkat, esetleg le is menteni ami fontosabb dokumentumnak számít, hiszen sosem tudni…

Ám igaz, ami igaz, ez egy teljesen érthető lépés a Google részéről, hiszen nem őrizgethetik az idők végtelenségéig az adatokat úgy, hogy az már valószínűleg mindenkit rég hidegen hagy.

A tárhely, a szerverek és az alkalmazottak fenntartása nekik is ugyanúgy pénzbe kerül, természetesen ott a rengeteg reklám és egyéb bevétel, de ennyi adat mellett több is a szükség a munkaerőre.

Te ellenőrződ időnként a tárhelyeidet és egyéb felhasználói fiókjaidat?

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×