A jelenet hatalmas figyelmet kapott.

A hétvégén rendezték meg a First Strike Europe második rájátszását, ahol egyébként a magyar need more DM is megküzdött a régió legjobb csapataival. Sajnos a menetelésük nem tartott túl sokáig, nem sikerült bekerülniük a top 4-be, de nem is ez az, amiért a hétvégi esemény nagy reflektorfényt kapott. Az Ex6TenZ kivételével csak francia játékosokból álló L’institut egyik játékosa indította meg a lavinát, amikor is egy technikai időkérés alatt rápöffentett egy marihuánás cigarettára.

https://www.youtube.com/watch?v=hdq9SFQA9ks

 

A kameraman épp hogy bemutatta fisheR kameráját, egy másodpercen belül már ment is tovább a következő játékosra, de addigra már késő volt. A klip futótűzként terjedt, mára pedig több mint 300 ezer megtekintésen van túl. Noha a drogok és teljesítményfokozók használatát szigorúan tiltják a versenyeken.

FisheR nem kapott semmilyen büntetést, vélhetően azért mert az ide vonatkozó szabályzat sem egységes. Ha egy amerikai játékos tett volna hasonlóképp, az valószínűleg kevésbé lett volna felkapott, tekintve mára szinte a teljes Egyesült Államok területén legális a kannabiszfogyasztás.

Nem mellesleg a kannabisz a legalizált helyeken élő esportolók szerint, egyeseknél segíti a koncentrációt. Épp ezért nem ritka, hogy az ilyen helyen élő profi esportolók is rágyújtanak néha napján egy Mary Jane-re. És bár FisheR esetében ez nem igaz, nem lett nagyobb felhajtás az ügyből. A L’institut az esettől függetlenül a need more DM-hez hasonlóan lecsúszott a top 4 helyezésről.

https://leet.hu/?s=geforce&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×