A fnatic játékosa nem tudott elszámolni a 2015-ös nyeremények után befizetett adóval. A hatóságokkal együttműködve végül megúszta a komolyabb büntetést.

Ha a CS:GO profik eddig nem tudták volna, mostantól mindenki számára egyértelművé vált, hogy a nyereményekből származó bevételt bizony le kell adózni. Flusha esete intő példaként szolgál mindenkinek, aki szándékosan vagy véletlenül elmulasztja az adók befizetését az esportból nyert díjazások után.

2015-ben, még a fnatic játékosaként flusha a világ csúcsán ült csapatával. Csak abban az egy évben összesen 1 millió dollárt nyert a csapat, és akkoriban még nem osztottak ennyi pénzt egy-egy versenyen. Még egy Major győzelem is „csak” 100 000 dollárt ért a győztesnek, amiből jó esetben is csak 20 000 dollárt kapott meg egy csapattag.

Flusha azonban a 2015-ben megnyert 200 000 dolláros bevételnek csak egy része után adózott. 120 000 dollár után elfelejtett adót fizetni, tudta meg a svéd Fragbite.

 

Nem kis összegről beszélünk egyébként, hiszen az ilyen volumenű bevételre 57%-os adókulcs van érvényben a svéd törvények szerint. Tekintve, hogy az elmulasztott adó így bőven 60 000 dollár fölötti összeg, a jog szerint akár letöltendő büntetés is várhatott volna flushára. Természetesen az ügy kipattanásakor a játékos egyből tisztázni próbálta magát, elismerte a vétséget és mindenben együttműködést tanúsított a hatósággal.

Befizette a hiányzó adót, valamint a bírságot is, ami további 40%-ot jelent. Vagyis az adózatlan 120 000 dollár úgy ahogy van el is ment, hiszen végül 97%-a az államnál landolt adóhátralék és büntetés jogcímén. Flushát emellett 120 óra közmunkára is ítélték, a következő 4 hónap alatt.

Tanulságos eset az esportolók számára, hiszen még mindig jobban megéri befizetni egy nyeremény 57%-át, mint elbukni szinte a teljes összeget a bírság miatt.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×