Az Androidos tábor fellélegezhet.

Immáron végre hazánkba is elérkezett a Google Pay, ami legfőképp az Android felhasználóknak lehet megkönnyebbülés, korábban ugyanis a hazai bankoknál nem lehetett igénybe venni a szolgáltatást. Ez viszont már a múlté, ugyanis a MasterCard és a Visa hazánkba is elhozta a szolgáltatást, amivel akár online vásárolhatunk, akár pedig a boltokban is használhatjuk a telefonunk NFC chipjének köszönhetően.

Magyarországon túl Ausztriában, Bulgáriában, Észtországban, Görögországban, Lettországban, Litvániában, Hollandiában, Portugáliában és Romániában is elérhető immáron a Google szolgáltatása.

Sajnos egyelőre csak a Curve, a Monese, a Revolut, a Banca Transilvania, a Bunq, a CEC Bank, az LHV Pank, az N26, a Paynetics, a Swedbank, az Unicredit Bank Romania és a Viva Wallet kínálatában érhető el a Google Pay. Azaz ennek megfelelően a hazai bankok egyelőre hiányoznak a listáról, ennek ellenére üdvözítendő a szolgáltatás megjelenése.

A Google Pay egyébként nemcsak praktikus, ugyanakkor rendkívül biztonságos is. A használata során egy úgynevezett token rendszer végzi a titkosítást, ami minden kártyát egyedi azonosítóval lát el, továbbá különféle dinamikus változókat is használnak a jobb biztonság kedvéért. A titkosítás ellenére a tranzakció ugyanolyan gyors, mintha csak odaérintenénk a terminálhoz a kártyánkat.

A Google Pay beállításához csupán egy okostelefonra és a bankkártyánkra lesz szükség, ezt követően percek alatt hozzáadhatjuk a fiókunkhoz, amit aztán bármikor módosíthatunk. A Google leírása erre található.

×