Már az egérpadunk is világít.

Elérkeztünk arra a pontra, amikor már nemcsak a billentyűzetek, fejhallgatók és egerek, de már az egérpadok szélén is ott csillog az RGB fényáradat. Nyilván semmi értelme és csak dizájn az egész, de mégis imádjuk. Ezúttal a L33T- Gaming XXL egérpadját néztük meg közelebbről, ami a nevével ellentétben nem kötődik semmilyen szinten a Leet.hu-hoz, szimplán a leet speakre utal.

Doboz

Ezúttal nem csupán az egérpad lapult a dobozban, az Asar Bardagi pad mellé kapunk egy Micro USB – USB A kábelt, amivel be tudjuk dugni a padunkat a gépbe, illetve a régebbi Micro USB aljzattal rendelkező készülékeinket is tölthetjük alkalomadtán. Valódi extrát viszont ezúttal sem kaptunk.

A kezdeti nehézségek és az anyaghasználat

A teszttermékekről mindig igyekszem azonnal képeket csinálni, nem volt ez másképp az Asar Bardagi RGB esetén sem. Arra viszont nem gondoltam, hogy pad széle ilyen csálén fog állni. Ez más padoknál is előfordul, másrészt itt az RGB szalag épp a pad szélén fut, ami még nehezebbé teszi a pad kiegyenlítődését. Ettől nem kell megijedni, nekem nagyjából másfél nap kellett ahhoz, hogy kirúgja magát a pad.

Noha a gyártó nem igazán jelölte, de egy speed padot kapunk, ami azért nem olyan veszettül gyors, mint mondjuk az EndGame Cordura, de nem sokkal marad le tőle. Egy tízes skálán olyan 6-7-est mondanék, ha kizárólag az egérpad sebességét nézzük. Ez igazából nagyjából az arany középút, nem igazán lehet félrelőni ezzel a  tempóval.

Maga a szövet rendkívül selymes tapintású, egész biztosan nem fogja senki kezét irritálni. Aki gyakran tartja a csuklóját az egérpadon, az biztosan örülni fog a hírnek.  Jobb szélen egy madár-szerű motívumot találunk, ami felveti a kérdést, hogy az egerek szenzora hogyan viselkedik ezen a területen. Az általam kipróbált top szenzorok esetén (3389, 3360,3366) nem lépett fel semmiféle anomália.

Nem érdemes elmenni a szélek mellett sem. Ez esetben ugyan a led csíkok találhatóak a külső rétegben, amit egybe varrtak le, így nem kell attól tartani, hogy netán egyszer csak foszlásnak indul a pad.

Ha pedig már az RGB-nél járunk, nézzük a működését. Sajnos a szoftver teljesen kimaradt a repertoárból, ennek megfelelően belső memóriát sem kapott a pad, így ha kihúzzuk és bedugjuk, ismét be kell konfigurálnunk az általunk kiválasztott színt. Összesen 10 különféle világítási mód közül választhatunk, ezek között vannak szolidabb egy színű beállítások, ahogyan az extravagánsabb váltakozó színeket ugyanúgy előcsalogathatjuk.

A szoftver hiánya azért fájó pont, még akkor is, ha bőven van választási lehetőségünk az előre meghatározott beállításoknak köszönhetően, a teljes testreszabási lehetőség azért jól mutatott volna az Asar Bardagi RGB portfóliójában.

A hátoldalán pedig a már számtalanszor látott csúszásgátló réteget látjuk. Ezzel láthatólag nem törődött túl sokat a gyártó, maradtak a Kínában bevált formulánál.

Ha leszáll az est

Először kicsit tartottam a méretektől őszintén megvallva, ugyanis maga a pd 920 x 294 mm-es, ami elsőre lehet hogy jól hangzik, mivel a 920 mm-es szélesség ragad meg első körben, de a 294 mm-es hosszúság már azért nem a világ közepe. Ettől eltekintve el lehet azért lenni, ez a felállás még így is jobban bejött, mint a nemrég tesztelt White Shark XL.

A pad 3 mm-es vastagsága a pont már jó kategóriába esik, ennél vékonyabbat már nem szívesen használnék.

Ha pedig már úgyis kéznél volt a Cooler Master MM711, néztem egy mérést is. A rántás során szigorúan a billentyűzet mellől indultam, így jött össze a 4 m/s-os gyorsulás. Játék közben egyszer sem volt probléma a sebességből adódóan.

 

Verdikt

Ha mindent egybeveszünk igazából egy teljesen átlagos padot kapunk, ami igazából mindenhol hozza az elvárt szinten, egyedül az RGB világítás nem hétköznapi. Ha ehhez hozzávesszük a 14 244 ezer forintos árcédulát, azért úgy már annyira nem fényes a helyzet. Kevesebb, mint a feleért megkapjuk a világításokat nélkülöző White Shark XL padot, ami nagyjából ugyanez a kaliber, ettől eltekintve kellemesre sikerült a L33T-Gaming Asar Bardagi RGB-je. Ugyanitt megjegyezném, hogy az RGB ledcsík nélküli Bitfrost pad, gyakorlatilag ugyanez, csak feleennyibe kerül.

Összefoglalás

A sötétség hercege – L33T Asar Bardagi RGB teszt

Méret: 920*294*3mm
RGB (10-féle megvilágítással)


Szerzői értékelés

7

A L33T-Gaming Asar Bardagi RGB a világítás ellenére valahogy mégis letisztult tudott maradni, ami egy egyedi megjelenést kölcsönöz a padnak. Kellőképp gyors, a jól bevált receptre épít, ugyanakkor nem igazán mutat újat, ehhez képest pedig az árcédula kicsit túlzóra sikeredett. Éjszaka egyenesen gyönyörű az LED-ek megvilágítása, épp ezért értjük, hogy miért aggatnak tele mindent RGB fényekkel.

gyönyörű megvilágítás

puha a pad felülete, a csuklónk legnagyobb örömére

minőségi anyaghasználat

varrott szélek

minimalista dizájn

nincs szoftver

picit nehezen rúgta ki magát a pad

borsos árcédula

Olvasói értékelés

0

×