Az Egyesült Királyságban nem az új Call of Duty fogyott a legjobban a megjelenés után, hanem az Assassin’s Creed Valhalla. Ez 13 éve először fordul elő.

November 14-én végre megjelentek a brit játékértékesítés legfrissebb statisztikái, ami alapján meglepő fordulatot hozott a hónap. A Call of Duty: Black Ops Cold War ugyanis nem vezeti az eladási listákat, elé szépen az Assassin’s Creed Valhalla lépett.

A Gamesindustry.biz nemrég arról számol be, hogy Valhalla a múlt héten nem csak az első helyet szerezte meg az eladási listában, de megduplázta az Assassin’s Creed: Odyssey 2018-as megjelenéskori dobozos értékesítését. A Valhalla eladásainak 42%-ka PS4 verzió, 18% PS5 verzió és 40% Xbox verzió.

A Black Ops Cold War dobozos értékesítése ráadásul 64%-kal kevesebb, mint a Modern Warfare esetében volt a megjelenés első hetében.

A 2007-es Call of Duty 4: Modern Warfare megjelenése óta minden ezt követő Call of Duty az Egyesült Királyság legtöbb fizikai értékesítését hozta össze az első héten. Ezt a sorozatot most az Assassins’s Creed Valhalla törte meg, bár érdemes megjegyezni, hogy a Cold War három nappal a Valhalla után érkezett.

A Black Ops Cold War eladási aránya a PS4 esetében 39, az Xbox One esetében 34, a PS5 esetében 17 és az Xbox Series X / S esetében 9 százalék volt. Nem kell azonban amiatt aggódni, hogy a Cold War eladások terén alulteljesít majd, hiszen ez egy rövid időszak eredménye. A játék várhatóan az Egyesült Államokban a legkeresettebb játék lesz idén.

Íme a teljes eladási toplista sorrendben, November 14-ig bezárólag:

  1. Assassin’s Creed: Valhalla
  2. Call of Duty: Black Ops Cold War
  3. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  4. FIFA 21
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. Demon’s Souls PS5)
  7. Super Mario 3D All-Stars
  8. Mario Kart 8: Deluxe
  9. Minecraft (Switch)
  10. Watch Dogs: Legion

Te melyik játékot vetted meg?

×