Az Unkore teljesen új értelmet ad a „szar játék” kifejezésnek, miután be kell számolnod a székletedről, játékon belüli jutalomért.

Igen, rengeteg mobiljáték létezik Japánban, kitűnni köztük igen nehéz. Ezért a japán játékfejlesztők mindent megtesznek, hogy valami újat, izgalmasat, vagy éppen hasznos címet alkossanak, ami tanítja is a felhasználókat. Most ha hiszitek, ha nem, egy ilyen mobiljátékkal van dolgunk.

Az Unkore című játék arra kér, hogy meséld el, milyen a székleted.

Van egy olyan mondás, hogy nincs ingyen ebéd, ma pedig talán elmondhatjuk, hogy valójában nincs ingyenes mobiljáték. Mármint van, de mindig jelen van a mikrotranzakció, amikor valós pénzért vehetünk in-game tartalmakat ahhoz, hogy gyorsabban haladjunk a játékban. Persze van olyan, hogy egyáltalán nem kell venni semmit, ám akkor igen nehéz lesz a játék.

Alapvetően így működik a nemrég kiadott Unkore című mobiljáték is, ami elérhető Androidon és iOS-en is. Letöltheted a játékot és ingyen játszhatsz. Ám ha gyorsabban szeretnél benne haladni, van lehetőséged igénybe venni a mikrotranzakciókat. A csavar azonban az, hogy az Unkore nem valódi pénzt kér cserébe, hanem csupán azt, hogy mond el: milyen a székleted.

Játékon belüli fizetőeszközt kapsz, ha elmondod a cuki anime lányoknak, hogy milyet ürítettél aznap.

Természetesen erről részletesen kell adatokat megadni, a kaki színét és formáját (állagát) beleértve.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez a fejlesztők számára valamilyen perverz élvezetet jelent, nem erről van szó. Ez a Japan Unko Society legújabb oktatási és wellness kezdeményezése. Ha eddig nem jöttél volna rá, az unko szó a japán nyelvben kakit jelent, az Unko Society pedig az emésztőrendszer egészségi állapotának tudatosítására törekszik, beleértve az olyan súlyos betegségeket, mint a vastagbélrák.

Mivel az ürülék minősége korai jele lehet az egészségügyi problémáknak, az Unkore nyomon követi a válaszokat, és ha valamit rendellenesnek minősít, javasolja az orvosi vizsgálatot. Ezenkívül megjutalmazza a játékosokat játékon belüli fizetőeszközzel, amellyel karaktereket fejleszthetnek és tárgyakat szerezhetnek.

A karakterek persze aranyos anime lányok, de a játék maga is arról szól, hogy legyőzzük, illetve megismerjük a hasznos és káros bélbaktériumokat. A játék karakterei is kapcsolódnak a témához. Például az egyik szereplő egy 19 éves kardos lány, Anri Hartmann (akinek neve furcsa módon hasonlít Henri Hartmann francia sebész nevéhez) kifejlesztette az azóta Hartmann-műveletnek nevezett kolektómiás eljárást.

Az Unkore játéknak tehát valóban furcsa témája van, és egyedi megoldásai a játékra, de valójában rendkívül pozitív célt szolgál. Játékkal, játék közben segít megőrizni az egészségünket, felhívja a figyelmet a veszélyekre és arra tanít, hogy mire figyeljünk oda, hogy egészségesek maradjunk.

Éppen azért az Unkore készítését alapos kutatómunka előzte meg, míg végül a múlt héten megjelent. Az eddigi felhasználói vélemények nagyon pozitívak, a játék átlagos pontszáma 4,9 (5-ből) az App Store-ban, és 4,3 a Google Playen.

Hát így menti meg az életed egy játék, ami a kakidról érdeklődik.


https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×