Elérhetetlen a Turbado.

„A Turbado (Holding) egy nemzetközi, 7 EU-s országban aktív, e-kereskedelmi vállalat-csoport, melyet a legmagasabb szintű vásárlói igények kiszolgálására hoztunk létre” – áll a webshop leírásában. A Turbado nemcsak az egyik legnépszerűbb mobilwebshop volt, hanem évről vére hozták el az Ország Boltja minősítéseket, tavaly pedig az „Ország Boltja 2019 Népszerűségi díj” első helyezettjeként díszelegtek. Ugyanakkor a tapasztaltabb felhasználók is bátran ajánlották az áruházat, ami 2014 óta működött Magyarországon. Manapság viszont a következő felirat fogad minket a Turbado oldalán:

„Kedves Megrendelőink! Sajnos a Turbado.hu webáruház tevékenysége jelenleg szünetel. A függőben lévő megrendelések törlődnek. Előre kifizetett megrendelések esetén az összeget a lehető leghamarabb visszatérítjük. Köszönjük megértésüket, és mindenkitől elnézést kérünk az okozott kellemetlenség miatt!”

Az utóbbi időben a német hatóságok is vizsgálódtak a Turbado németországi cégcsoportjánál. Komoly aggályokat szült, hogy több tízezer készülék származásával nem tudtak elszámolni, amelyeket ráadásul a piacinál jóval alacsonyabb áron szereztek be, ismeretlen helyről. Nemrég pedig az értékesítési eljárásuk miatt kerültek reflektorfénybe, ugyanis a vásárlóknak készülékbérlési lehetőséget biztosítottak, miközben a vásárlók (joggal) azt hihették, hogy megvásárolták az adott készüléket. A gyanús üzleti tevékenységnek hála a Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetési listájára is felkerült a Turbado.Kft.

A Spider’s web információi szerint a lengyelországi Turbado mögött álló Kulm LLC mintegy 4 millió eurós adósságot halmozott fel, a vállalat korábbi 170 fős dolgozói létszáma nemrég 60 fősre csökkent.

A hatósági nyomásnak köszönhetően a cég most örökre bezárhatja kapuit. Ez esetben a vásárlók könnyen garancia nélkül maradhatnak, abban az esetben, ha a cég jogutód nélkül szűnik meg.

×