A fiókok több mint felét a többi játékos jelentése nélkül bannolták. A népszerű kínai játékban elszaporodtak a csalók, akikre most ismét lecsaptak.

A Garena Free Fire (más néven Free Fire Battlegrounds) egy battle royale mobiljáték, melyet természetesen a szintén népszerű PUBG Mobile inspirált. A játékot a 111 Dots Studio fejlesztette, és a Garena adta ki Androidra és iOS-re. A játék rendkívül sikeres lett, bevételét tekintve a világ élvonalában van, 2019-ben pedig a világ legtöbbször letöltött mobiljátékává vált.

A fejlesztők a csalókra most hatalmas banhullámmal csaptak le.

A Garena Facebook oldala szerint az elmúlt két hétben összesen 862.818 fiókot tiltottak ki a játékból csalás miatt. A vállalat egy ábrával azt is bemutatta, hogy miért osztotta ki ezeket a büntetéseket. A tiltott fiókok 33 százaléka auto-aim szoftvert használt, míg 26 százalék számára a wall-hack volt a kedvenc.

A leglátványosabb szám a képen minden bizonnyal az, hogy a felhasználók 54 százalékát anélkül bannolták, hogy bárki reportolta volna őket. Ez azt jelenti, hogy a Garena csalásészlelő rendszere rendkívül hatékony.

A fejlesztők ráadásul a jövő héten további frissítésekkel térnek vissza. A cég legutóbb májusban tett közzé ilyen jelentést, akkor 3,8 millió csalót tiltottak ki. Akkor jelentette be a Garena az új rendszer bevezetését is, ami megakadályozza, hogy a csalók új fiókot hozzanak létre.

Tavaly szeptemberben két csapatot is kitiltottak a Free Fire India Championship 2020 őszi versenyéről csalás miatt.

Nemsokára itt a Cyberpunk 2077, Te már felkészültél?

 

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkhungary/

×