Akár új vagy a Twitch világában, akár veterán, egyszer már biztosan láttad a szürke kappa fejet. De honnan is származnak ezek az emote-ok?

Az otthonmaradás és az élő rendezvények hiánya miatt egyre többen másznak fel a Twitch-re, hogy valamilyen műsort megnézzenek. Meglepve tapasztalják, hogy a tévével ellentétben itt van egy chat-ablak a néző számára, ahol rendszerint rengeteg színes, vagy fekete-fehér ikon jelenik meg. Bár lehet, hogy elsőre nem is tudják mit jelent, mivel a többiek is ezt spammelik, ők is beállnak a sorba. Akik esetleg újak a twitch világában, azoknak ebben a kis összefoglalóban segítünk, hogy melyik emote mire is való.

Kappa

A Kappa egy fekete-fehér fotó, amelyen egy korábbi Justin.tv munkatárs Josh DeSeno arca szerepel. DeSeno az eredeti chat kliensen dolgozott, amikor a Kappa fejet hozzáadták az emote tárhoz. Persze a többi munkatársa is beküldte a saját arcát, de Josh feje annyira népszerű lett, hogy a mai napig a Twitch egyik legismertebb emote-ja. Jelentése: szarkazmus, vagy trollkodás. Tehát ha egy mondat végén a Kappa emote-ot látjuk, ne vegyük komolyan. Az oldal történetében eddig 300 MILLIÓ alkalommal használták és azóta is pörög.

PogChamp

Egy 2010-es Youtube videó bakiparádéjában bukkant fel ez az arc, amikor Ryan „Gootecks” Gutierrez az egyik operatőr szerencsétlenkedésén lepődött meg. A PogChamp nevet azért kapta, mert Gootecks egy pog csatában győzte le műsorvezető társát abban az epizódban.

 

Habár eredetileg meglepődést ábrázolt az arc, leginkább akkor használják chaten, ha valaki nagyon izgatott.

BabyRage

Nagyon sokféleképpen mutathatod meg, hogy mérges vagy. Beütheted a monitort, benyomhatod a Caps Lockot, vagy simán használhatod a BabyRage emote-ot. Arra is használhatod az arcot, ha valaki vinnyog és úgy viselkedik, mint egy síros kisbaba. Habár az arc senkihez nem köthető, az egyik Dota 2 játékos Arteezy-re használták a legtöbbet, aki picit érzékenyebb a kelleténél.

Kreygasm

2011-ben egy ismertebb variety streamert Kreyg-t keresték meg a Justin.tv munkatársai, hogy legyen egy egész oldalra kiterjedő emote arca. Bár eredetileg visszautasította, egy elterjedt zsanrának a Kreygasmnek köszönhetően belement a megállapodásba és így született meg a népszerű emote. Szerintem, ha ránéztek az arcra levágjátok, hogy élvezetet próbál ábrázolni. Vagy mindjárt tüsszenteni fog.

NotLikeThis

twitch

A Twitch facepalmje, amit szintén egy régebbi munkatársról Benjamin Swartzról ábrázoltak. Egy verekedős játék tornáján lőtték róla a fotót. Azért fogja a fejét, mert nem elégedett a látottakkal.

LUL

twitch

A LUL John’ TotalBiscuit” Baint ábrázolja, aki videojátékokról készít kritikákat és bemutatókat. 2016-ban egy forgatáson annyira nevetett, hogy majdnem felborult a székkel.

HeyGuys

A Twitch volt HR vezetőjét, Selan Akay-t személyesítették meg ebben az emote-ban. A jelentése köszönés a chatnek és a streamernek. Ki mást választottak volna az emote megformálására, mint a HR főnit?

ResidentSleeper

72 órán ébren lenni megterhelő, pláne ha ezt mind úgy akarod tenni, hogy közben streamelsz is. Oddler megpróbálta a Resident Evil streamjét 72 órásra húzni, azonban a 65. órában feladta a küzdelmet, és az élő adás közepén elaludt. Így született a ResidentSleeper, ami az unalmas tartalomra próbálja felhívni a figyelmet.

 

WutFace

twitch

Az Overwatch League műsorvezetője Alex „Goldenboy” Mendez a 2014-es MLG Anaheim alkalmával villantotta ezt az arcát. Miután realizálta, hogy őt veszi a kamera, gondolta feldobja egy kicsit a műsort, és ellőtte ikonikus arcát.

Nagyon sokféleképpen lehet használni, de legtöbbször akkor használják, ha valaki hülyeséget mond. Ezzel az arcával Goldenboy mindig is a Twitchen marad.

Jebaited

A jebaited emote-on Alex Jebailey látható, aki a videojátékos küzdősport versenyek főszervezője. Akkor használják a legtöbbet, ha valakit átvernek, vagy beesik egy csapdába. Vagy ha éppen strigulát kell húznia. Rengeteg Twitch emote van még, de ezek voltak számunkra a legérdekesebbek.

Ti hányat ismertetek?

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×