Call of Duty

A Call of Duty játékok legvitatottabb küldetései és jelenetei

A Call of Duty-széria telis tele van vitatott pillanatokkal. A játékok különböző fejlesztői mindig igyekeztek maradandót alkotni, s vagy így, vagy úgy, többnyire sikerült nekik. Az Infinity Ward által fejlesztett első játékot az Activision dobta piacra még 2003. október 29-én. Azóta legendás híre van a játéknak, mind a mai napig érkeznek még hozzá újabb epizódok. Olyannyira, hogy nem kell már sokat várni a Black Ops Cold War megjelenésére sem. A november 13-ra tervezett lövölde nagy valószínűséggel menetrend szerint fog érkezni, de legalábbis meg lennénk lepve, ha hirtelen csúszna a megjelenés.

Ám attól, hogy legendásnak számít a Call of Duty név, még nem jelenti azt, hogy teljesen hibátlan játékokról beszélünk.

No Russians

Valószínűleg senki sem lepődik meg azon, hogy a „No Russians” néven elhíresült Modern Warfare 2 küldetést említjük elsőként. A videojátékok többnyire kerülik a szélsőséges dolgokat (nem te Mortal Kombat…), ám ebben az esetben a fejlesztők túlságosan is naturalisták voltak.

Egy terrorista csapattal kell civileket mészárolnunk egy repülőtéren. A halálhörgések és a sikolyok pedig csak rátesznek egy lapáttal a már egyébként is felkavaró játékélményre. Rettentően erős, ikonikus jelenet, ám nem meglepő, hogy még azóta is sokakat felkavar.

 

London, édes London

Nekem talán ez a kedvenc pontom az egész listáról. Ismerve a Call of Duty játékokat, mindig is lenyűgözőnek tartottam a helyszíneket és a történéseket. Viszont amit a mai napig nem értek, hogy a fejlesztők szerint mégis mi a fenét esznek a terroristák Londonon? A széria során két terrortámadást is végignézhetünk a fővárosban…

A Modern Warfare ismét „villant”

Nem tudom, hogy mennyire szokták az olvasók megfigyelni ezt, de filmekben és játékokban egyaránt figyelnek arra a készítők, hogy mit tárnak a nézők elé a képernyőn. S míg ez a mondat elsőre meglehetősen bénának hangzik, hoznék is egy példát.

A gyermekek halála többnyire tabunak számít, hát még az, hogy mutogassák is az élettelen testeket. Az Infinity Ward a tavaly megjelent Modern Warfare-rel viszont szakított a standarddal és szívbemarkoló képeket villantott. Nem csoda, hogy azóta is megosztó a közösség véleménye a témáról. Egy biztos, erőteljes hatása volt a jelenetnek.

Shepherd árulása

S míg az előző momentumok megrázóak voltak, volt itt olyan fordulat is, ami szintén megrengette a játékosokat. Ugyan a pillanat egy 10 évvel ezelőtti Call of Duty-ban történt, mind a mai napig előkerül rajongói körökben Shepherd generális pálfordulása.

 

Az már csak hab a tortán, hogy a hatalmas sokk közepette karakterünket, valamint társunkat, Ghostot is lelövi a vezető, majd pedig élve kezd elégetni minket. Fogalmam sincs, hogy mit reggeliztek ennek a jelenetnek a megírásakor a script írói, de biztosan megülte a gyomrukat, mert ez azóta is nagyot szól.

Fidel Castro meggyilkolása

Az köztudott, hogy a volt kubai diktátort, Fidel Castrót legalább több százszor próbálták meggyilkolni élete során. Ami viszont érdekes, hogy a Black Ops című játékban mi magunk meg is tehetjük. Nem csoda, hogy a fejlesztők és a kubaiak orrolnak egymásra, elvégre ez egy elég erős húzás a történet íróitól.

 

Később persze kiderül, hogy csak egy hasonmást sikerült eltennünk láb alól, ám ettől még hosszú ideig állt a bál a játék körül.

Cloud

Korábbi cikkek

Eldobod az agyad: új CoD-ot és Gears of Wart mutathat be az Xbox

Gábor János 2024.04.07. - A Microsoft a jelek szerint azt tervezi, hogy a hagyományos nyári…

20 perc telt el azóta...

A batbimbók nyomában – Miért kapott mellbimbókat Clooney Batmanje?

Bódi Dániel 2023.10.04. - Tyúú, hogy mekkora katasztrófa volt a Batman és Robin! Te jóságos…

28 perc telt el azóta...

Star Wars Outlaws: jön az új előzetes, amiből minden kiderülhet

Gábor János 2024.04.07. - Nem elég nagy a csinnadratta a franchise új Ubisoft játéka körül,…

1 óra telt el azóta...

Vajon tényleg egy szimulációban élünk? – A „valóság” csak egy Mátrix?

Gábor János 2023.10.03. - Sokan bíznak benne, hogy egyszer jön egy nagy ébredés, és kiderül,…

2 óra telt el azóta...

Az 5 leggyomorforgatóbb dolog, amit a YouTube-on láthatsz

Gábor János 2023.10.02. - A legnagyobb videó megosztón annak ellenére is elérhetnek sokkoló tartalmakat a…

3 óra telt el azóta...

Így néznének ki a világ országainak saját Pókemberei – MAGYAR is van

RP 2023.10.02 – A 2022-es évben utat tört magának az AI és bizony 2023-ban sem…

24 óra telt el azóta...