Fordulóponthoz értünk.

A mai naptól végre a boltokba került az AMD Zen 3-as szériája. Ezzel együtt a független teszterdmények publikálása is megkezdődött, így végre kiderülhet, hogy az AMD valóban erősebb processzort tett-e le az asztalra. Ezúttal a processzorok IPC teljesítménye is nagyban nőtt, ennek örömére immáron játékokban is jobban teljesíthetnek, mint a nagy rivális.

CS:GO teljesítmény / Kép: Linus Tech TIps

Linus Sebastian ezúttal sem késlekedett, letesztelték az AMD teljes palettáját, majd összevetették az eredményeket az Intel pontszámaival. Az összesítésben gyakorlatilag mindenhol az Intel i9-10900K előtt végeztek az AMD új processzorai. Még a 6 magos Ryzen 5 5600X is jobb választásnak bizonyul a játékokban jelenleg.

Shadow of The Tomb Raider teszt / Kép: Linus Tech Tips

Nem minden tesztben volt ilyen egyértelmű egyébként az AMD győzelme. A rendkívül népszerű Techpowerup tesztlaborja például az Intelt hozta ki győztesen, mind FullHD, mind pedig 4K felbontás mellett.

Valami nem stimmel a TPU tesztjében / Kép: Techpowerup.com

A két teszt között a különbség a videókártyában keresendő. Ameddig Linus-ék egy RTX 3080-nal mérték a fentebbi eredményeket, addig a Techpowerup „csupán” egy RTX 2080 Ti-t használt, ami némiképp árnyékolhatja az eredményeket. Ettől függetlenül ott is látszik, hogy milyen közel van egymáshoz a két processzor játékban. Összességében pedig magasan vitte az első helyezért a Ryzen 9 5900X.

 

https://www.facebook.com/groups/akciokesajanlatok/

 

×