Előrébb tartanak, na!

Az utóbbi időben több ízben foglalkoztunk már az RTX 3060 Ti-jal, ami meglepő módon előbb érkezik, mint a sima RTX 3060. Az Nvidia továbbra is hallgat az új középkategóriás kártyájáról, viszont az informátoroknak köszönhetően már talán túl sokat is tudunk. Most pedig egy újabb bizonyíték érkezett az RTX 3060 Ti létezésére, egy szaúd-arábiai webshopban ugyanis már tegnap felkerült a hivatalosan be sem jelentett kártya.

A hűtő nem stimmel

A Szilikon Völgy névre hallgató bolt kínálatában tűnt fel egy Gigabyte EAGLE RGB verzió, amit a kereskedő meglehetősen borsosan árazott be. 3699 Szaúdi riált kér a kártyáért, ami olyan 300 ezer forintos összegnek felel meg, azaz gyakorlatilag az RTX 3080 árában kínálja eladásra a kártyákat.

A bizonyíték

Nos a webshopban az RTX 3060 Ti mellett látható indexkép egész biztosan kamu, ugyanis a Videocardz megszerezte a valódi Gigabyte RTX 3060 Ti EAGLE RGB renderfotóit, amin látszik, hogy csupán 2 ventilátort kapott az új kártya. Emiatt többen ekézni kezdték a boltot, aki próbálta bizonyítani az igazát, ezért egy videót vett fel, amin valóban RTX 3060 Ti felirat olvasható a dobozokon, viszont a kereskedő nem nyitott ki egyetlen darabot sem, így nem látjuk a doboz valós tartalmát. Mindezen túl az általa mellékelt cikkszám valóban létezik, ennek megfelelően valószínűleg tényleg nem hazudott a tulaj, csupán az illusztrációt nem választotta meg megfelelően.

 

Időközben az Nvidia levetette a videót és az oldalról is eltűnt a rendelési lehetőség. Persze, ami egyszer kikerült az internetre, az nem vész el nyom nélkül.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×