Új vizekre evez a Crytek?

Úgy fest, a Crysis Remaster csak a kezdet volt a szebb napokat is megélt Crytek stúdió számára. Nemrég ugyanis több száz gigabyte adatot loptak el a cég főhadiszállásáról, a Ubisofttal egyetemben. Egész pontosan 700 GB-nyi adatra tettek szert a hackerek, így csak idő kérdése volt, hogy mikor érkeznek az első infómorzsák.

Nos, eddig kellett várni, ugyan máris elspoilerezték, hogy készül egy bizonyos Crysis Next, ami az új generációs konzolok mellett PC-re is érkezik majd. Ezzel együtt a játék rövid leírása is napvilágot látott, ami szerint a Crytek egy Free To Play Battle Royale játékot tervezett, ahol 100 játékos csap össze. Természetesen a Nano Suit, a perkek és az egyedi testreszabhatóság sem maradt ki a repertoárból, ami mellé a gyors csatákat ígér, minőségi köntösben.

 

Ez ráadásul még nem minden, ugyanis a szivárogtató szerint a Crysis Remaster csak a kezdet volt, a stúdió dolgozik még a Crysis 2 és Crysis 3 Remasteren is, sőt még egy a teljes trilógiát felölelő „Collection” kivitelben is megvásárolhatjuk majd a játékokat.

 

Rossz hír viszont, hogy a jelek szerint nagyobb csúszásokban van a csapat, az eredeti tervek szerint ugyanis 2020 augusztusában tervezték volna kiadni a Crysis 2 Remastert, de valami közbejöhetett. Ennek megfelelően szinte borítékolhatóan csúszik a Crysis 3 Remaster is, amit az eredeti ütemterv szerint 2021 februárjában kaptunk volna meg.

Ezen felül a szivárogtató azt is elárulta, hogy jelenleg mely projekteken dolgoznak a Crytekes srácok: Crysis Next, Crysis VR, Hunt Mobile, Ryse Next, és a Robinson 2. Ennek megfelelően minimum egy VR játék is érkezik a Crytek műhelyéből. Ugyanakkor nem szabad készpénznek venni mindent, hiszen egyrészt sokszor előfordul, hogy a játék örökre a tervezőasztalon marad, másrészt mindez közel sem hivatalos forrásból származik. Persze a Cyberpunk 2077 kapcsán már megtanultuk, hogy azért a fejlesztők információit sem feltétlenül kell biztosra venni.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×