Az Activision Blizzard elnöke és Daniel Alegre vezérigazgató elmondása szerint a közeljövőben az Overwatch, a Warcraft és még több nagyobb játék kerülhet telefonjainkra.

A befektetőkkel folytatott felhívásban Alegre elmagyarázta, hogy a mobilpiacra való belépés a legnagyobb franchise-okkal rendkívül fontos a vállalat számára.

„Biztosítanunk kell a játékok engedélyezését a több milliárdnyi mobil eszközön” – mondta. „Messze ez a legnagyobb dobásunk és várhatóan egy igen jó befektetés.

Az Activision-Blizzard a létező legnagyobb játékfranchise-oknak ad otthont, mint például a Call of Duty, az Overwatch és a Warcraft, hogy csak néhányat említsünk. A vállalat már előzőleg is nagy sikert aratott a Call of Duty: Mobile piacra dobásával.

Az Overwatch 2016-os indulása óta jelentős névvé vált a játékvilágban. Az első évben több mint 300 millióan töltötték le a játékot. Rob Kostich, az Activision elnöke szerint „Mexikó és Brazília az elsők között állnak mind a letöltések, mind a bevételek szempontjából.”

Tényleg nem lehetetlenség elképzelni, hogy az Overwatch és a Warcraft a mobilos játék legyen, főleg, hogy a Diablo Immortal már fejlesztés alatt áll.

A kérdés csak az: mikor?

Mivel az Overwatch 2 még mindig várat magára, nem valószínű, hogy a közeljövőben bármit is hallunk erről. Azonban az biztos, hogy a Blizzard mindenképp terjeszkedni akar más piacokon és felületeken is.

Lehetséges hogy a 2021-es virtuális BlizzCon által többet tudunk majd meg? 

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×