Gamer fejhallgató, kevés pénzből.

Az akciós White Shark heteknek hála egy újabb terméket néztünk meg a kínai gyártó kínálatából. A billentyűzet és az egérpad után őszintén már nem féltem annyira. Pedig kellett volna. Na, de ne szaladjunk ennyire előre: ezúttal egy 13 990 forintos, olcsó gamer fejhallgatót néztünk meg mindennapi használat mellett, ami játékot és zenehallgatást, de még filmnézést is takart. Azaz alaposan rápirítottunk a White Shark Wildcat körmére.

Doboz

A G-Wolves-zal ellentétben a White Shark nem kényeztet mindenféle extrákkal. A doboz szimplán csak a fejhallgatót tartalmazta, illetve kaptunk egy jack elosztót, ha esetleg laptoppal használná valaki a fejest, annak még bizony jól jöhet.

Dizájn, kinézet

Láttunk már hasonló kialakítást, így nem okozott túl nagy meglepetést a White Shark. Sőt, elsőként az ASUS Cerberus fejhallgatója ugrott be, aminek borzasztó hangjára gondolva még mostanában is felsikoltok álmomban. Épp ezért nem repdestem az örömtől, amikor megláttam a kicsikét, pedig amúgy nem nevezném csúnyának sem. Maga a felhasznált anyagok minősége egész pazar, nem találkozunk sehol csillogó műanyaggal, cserébe a gumírozott, matt részeken meglátszik az ujjlenyomat.

A fejtartó párna egész kényelmes, sőt amint felvillan a LED-es cápa a fejhallgató oldalán, egészen elkapott a „na végre valami új” életérzés. Aztán bekapcsoltuk…

Hang

Eljött az igazság pillanata, amikor kiderül, hogy mennyire is jó a White Shark Wildcat valójában. Ha valaki egész életében alsókategóriás fejhallgatókon szocializálódott, annak valószínűleg nincs itt semmi új. Viszont, aki próbált már jobb hangkeltőket, az legszívesebben sírva menekülne a Wildcat üvöltése elől.

Fátyolos hang, a mélyeket senki sem hívta meg a buliba, a magasok pedig szintén mintha valamilyen másik univerzumban trónolnának. A közepek viszont feltolva és mintha egy dobozból próbálnának kitörni, kevés sikerrel. A bejáratás után kicsit javult a helyzet, de nem lett eget rengetően jobb.

Ugyanitt megjegyezném, hogy próbáltam Creative X-Fi HD-ról is hajtani, de gyanítom kevesen fognak egy 14 ezer forintos fejhallgatóhoz 30 ezres külső hangkártyát vásárolni, így nem is számít igazán.

Így már mindjárt más a helyzet

Na, de nem az a fajta vagyok, aki harc nélkül beletörődik. Elkezdtem variálni a mintavételezési gyakorisággal, hátha, de nem vezetett sikerre. Ezek után vetettem rá magam az EQ-ra, ami után mintha varázsütésre tűnt volna el a fátyolos, víz alatti hangszín, helyette pedig egy teljesen korrekt alsó-középkategóriás hangminőséget kaptunk. A magasak teljesen a helyükön voltak, még csak bántónak sem nevezném és csodák csodájára némi mélyet is kaptunk. Persze nem ez fogja lerepíteni a fejünket, de legalább jelen van a zenében.

Még némi mély is feltűnt a szeren

Játékok szempontjából is sokat javított az általam belőtt „V” mintájú EQ. Pontosabban meg lehetett határozni az ellenfelek helyzetét. Persze a tökéletestől azért messze állt így is. Használhatónak viszont abszolút használható.

Összességében így már elfogadható volt a hangzás, valami ilyesmi várunk egy átlagos alsó-alsó középkategóriás fejhallgatótól. Még ha az EQ utáni állapot egyszerűen óriási előrelépésnek is tűnik, azért a kategóriájában így sem alkotott kiemelkedőt, hang terén legalábbis.

Mikrofon

A Wildcat mikrofonja egy flexibilis kábelen helyezkedik el, aminek köszönhetően kedvünk szerint állíthatjuk a mikrofon helyzetét. Egy probléma van vele, méghozzá az, hogy nem lecsatlakoztatható. Épp ezért sokszor éreztem úgy, hogy útban van, mert egyszerűen zavarta a perifériás látásomat.

A kábelen túl a mikrofont ki tudjuk kapcsolni, ha esetleg nem szeretnénk hogy hangot vegyen fel. A probléma azzal van, hogy ezt a kapcsolót nem a fejhallgatóra tették, hanem a mikrofon legvégére. Ilyet én még nem láttam és nem is értem, de esküszöm érdekelne a magyarázat. Valaki szerint jól volt az úgy, hogy ha ki akarjuk kapcsolni a mikrofont, akkor le kell szednünk a pop filtert? Hát, nem túl gyakorlatias, annyi bizonyos.

A mikrofon hangja viszont oké volt. Hallható némi alapzaj a háttérben, ezt egyébként ki tudjuk szűrni a zajszűrő bekapcsolásával, de egyébként szerintem nem olyan zavaró. Az alapkötelességét ellátja, jól hallanak a csapattársak, viszont senki sem fog magához nyúlni az ASMR élményfaktortól és ez jól is van így.

Na de hogy legyen összehasonlítási alap, ezért hoztam némi anyagot a korábbi tesztjeinkből:

 Trust GXT 258 kondenzátoros gamer mikrofon:

 

Hyperx Cloud I. – középkategóriás versenyző – :

 

 

Specifikációk

Mikrofon érzékenység – 38 +/-3 dB
Mikrofon impedancia 32 Ohm
Maximum frekvenciaátvitel 20000 Hz
Csatlakozás 2 x 2.5 mm Jack, USB
Kábel hossza 2.2 m
Szín Fekete
Világítás Igen
Súly 340 g

 

A terméket megtalálod a Leet.hu webshopban, ráadásul most a „leetshark” kuponnal lejön 15% az eredeti árcédulából!

 

Összefoglalás

Mit tud egy olcsó gamer fejhallgató? – White Shark Wildcat teszt


Szerzői értékelés

5

Összességében némi törődés után azt kell mondjam, lehet szeretni a White Shark Wildcatet. A 13 990 forintos árcédula viszont túlzóként hat, hiszen nemsokkal drágábban már ott a Cloud vagy a Qpad QH-91, ami alaposan maga mögött hagyja a Wildcatet. Persze amikor az olcsóbb termékek közül válogatunk, úgy már más a helyzet. Sajnos az alsó szinteken jó pár esetben adnak még rémesebb fejhallgatókat. Így azt kell mondjam, hogy a Wildcat hozta az átlagot, de szigorúan az EQ módosítások után. Az anyagminőséggel nincs gond és a mikrofon is egész ügyesen teszi a dolgát. Ettől függetlenül a hangminőségre jobban odafigyelhettek volna, elvégre az a leglényegesebb egy fejhallgató esetén.

kellemes anyaghasználat

jó dizájn

a mikrofon egész jól szuperál

LED világítás

az EQ után egész kellemes hangminőség

jól hajlítható, puha borítású szövetkábelek

a gyári hangminőség viszont sekélyes

a mikrofon nem levehető

a matt felületek gyűjtik az ujjlenyomatot

a dobozban nulla extra

Olvasói értékelés

0

×