Gamer sorozatok már pedig vannak!

Ameddig a ’90-es években cikinek számított, ha valaki a szabadidejét játékokkal töltötte, addig napjainkra általánossá vált a jelenség. Időközben felnőtt egy generáció, ennek köszönhetően pedig ma egyáltalán nem kirívó dolog, ha valaki játszik a szabadidejében. Főleg, hogy az utolsó 30 ezres Androidos telefonon is fut már lassan a GTA San Andreas. Ennek megfelelően a filmekben, sorozatokban is fel-felbukkannak a gamerek, sőt: vannak olyan sorozatok, ahol épp a gamerek vagy épp geekek vannak a középpontban. Most ezek közül szemezgettünk.

5. Kockafejek (IT Crowd)

A Kockafejek cselekménye egy igazi pezsgő londoni irodában zajlik, ám a felhőkarcolók helyett főhőseink a pincesorban tengetik hétköznapjaikat. Az unalmas munkát viszont sikerül valahogy mindig feldobniuk. Azoknak különösen ajánljuk, akik szeretik az elborult poénokat, na meg azoknak is, akik nem tartották a Big Bang Theory-t eléggé geeknek.

4. Chuck

Chuck egy teljesen átlagos áruházi IT-s srác, aki jobban otthon van a számítástechnikában a kelleténél. Egyszer viszont váratlanul e-mailt kap egy korábbi évfolyamtársától, ami után hirtelen titkos ügynökké avanzsál. Ezek után az amerikai kormányhoz szegődik két ügynök társaságában, viszont emellett egyensúlyoznia kell a hétköznapokkal is. Ameddig aztán el nem szabadul a pokol…

3. Mythic Quest

A 2020-ban útjára indult Mythic Quest: Raven’s Banquet egy új oldalról mutatja meg a játékkészítés csodáit. A főhőst a Mindig Felhőtlen Philadelphiából ismert Rob McElhenney alakítja, épp ezért a jó poénok előre garantáltak. A fejlesztőcsapat célja, hogy a világ legjobb online multiplayer élményét nyújtsák a folyamatosan változó igények kiszolgálása mellett.  Az izgalmas cselekményen túl az iróniafaktor néhol már South Parki magasságokba emelkedik, mindeközben szerethető karaktereket és jó poénokat is kapunk. A helyszín pedig a fejlesztői stúdió, lehet bármi is ennél gaming relevánsabb?

2. Mr. Robot

A Mr. Robot főhőse szociális fóbiáival, depressziójával és drogfüggőségével egyszerre küzd, mindeközben a világ egyik legjobb hackere is. Talán nem véletlen a sok összefüggés? Nos, az első benyomás ellenére mégis szerethető a főhősünk Eliot. Ellenben ebben a sorozatban semmit sem szabad készpénznek venni. Rami Malek egyszerűen felejthetetlen alakítást nyújt.

Mind a sorozat hangulata, mind pedig a cselekmény óramű pontossággal van összerakva. A történet talán kicsit klisés, a hackerek próbálják lerombolni a gonosz nagyvállalatok által felépített birodalmakat, ehhez pedig nem csupán a gép előtt kell ülni és kódokat írogatni, a közhiedelemmel ellentétben. Épp ebből adódik annyi izgalom a Mr. Robot képkocáin.

1. Szilícium-völgy (Silicon Valley)

A Szilícium-völgy a nevéhez hűen a Szilíciom-völgyben lévő startup vállalkozás történetét meséli el. Ahol is beavatnak a kis vállalkozások útvesztőibe, na meg megtapasztalhatjuk, hogy milyen kis halnak lenni az innovációs piacon és hogyan viszonyulnak az óriás vállalatok a kis pár fős cégekhez. A történet szerint a Richard kitalál egy újfajta tömörítő eljárást, amivel a videók sokkal kisebb adatmennyiséget foglalnak. Ennek köszönhetően kisebb a szerverek terhelése és egyúttal kevesebb adatot használnak az eszközök, azaz több millió dolláros lehetőséget rejt magában a vállalkozás.

A PiedPiper névre keresztelt vállalkozás viszont hirtelen kinövi magát és egy családi házból hirtelen egy irodában találják magukat az alkotók, onnan pedig nincs megállás. Itt minden az informatikáról szól, így akinek vannak hiányosságai, az valószínűleg jó pár részt nem fog érteni. Talán épp ezért szeretjük annyira.

Hiányzik valami, netán nem értesz egyet? Írd le kommentben, a saját top 5-ös listád!

×