Az adatbányászok a napokban rábukkantak a Fortnite kliensének forrásfájljai között egy új fizetőeszközre, a WAD-ra. Na, de van-e rá szükség?

Hamarosan elérkezünk a Fortnite negyedik szezonjának a végéhez, így nem meglepő, hogy a rajongók máris azt figyelik, mi várható a következő szezonban. Persze az Epic Games tervei szerint nagyjából sejthető, hogy milyen irányt vesz majd a történet, szivárgások szerint egy meglepő újítás is meglepetést okozhat a játékban.

Adatbányászok szerint egy új fizetőeszköz érkezik a játékba, amely szó szerint játékon belüli lesz.

 

 

A Twitteren az adatbányász, Hypex arról adott nemrég hírt, hogy egy úgynevezett „Wad” nevű elem/fizetőeszköz kerül be a Fortnite-ba, amit szó szerint in-game használhatunk majd. Vagyis a meccsen belül lehet megszerezni, így része lesz a lootolható holmik kategóriájának. Ezek különböző mennyiségben jelenhetnek meg a ládákban és széfekben. Egyelőre mivel szivárgásról van szó, nem sokat lehet tudni róla.

 

Ha mindez igaz, akkor az Epic Games valami olyasmit tervez, mint amit a Warzone játékosok már olyan jól ismernek. A meccsek alatt pénzt gyűjtenek, majd elköltik őket különféle fejlesztésekre.

WAD a gyakorlatban

A piacon létezik már olyan Battle Royale játék, amiben fontosak a játékon belüli fizetőeszközök. Ilyen például a Call of Duty szériához köthető, előbb kiemelt Warzone.

Itt a játékosok a ládákból, a földről, vagy más játékosoktól pénzt szerezhetnek, amit később, ha a lehetőségük adja, játékbeli tartalmakra válthatnak be. Vehetnek fegyvereket, vagy védőfelszerelést, olyan eszközöket, amikkel előnybe kerülhetnek, vagy akár még az elesett társakat is visszavásárolhatják.

Egy ilyen jellegű játékelemet könnyedén el tudnánk képzelni a Fortnite Battle Royale-ban is. Nemcsak azért, mert újra szavatossá tehetné a játékmenetet, hanem azért is, mert az Epic Games-től már megszoktuk, hogy merítenek a „konkurencia” jó ötletei közül.

Emlékezzünk csak vissza, hogy mi történt akkor, amikor az Apex Legends váratlanul piacra került. Az EA lövöldéje szabályosan megreformálta a kategóriát, ugyanis lehetővé tették a szabad mozgást, bevezettek egy kommunikációt segítő jelölő rendszert (ping) és még az elesett társak visszahozatalára is lehetőséget biztosítottak.

Az Apex megjelenése után nem sokkal elindult egy új Fortnite szezon, ami meglepő újdonságokkal szolgált. Helyt kapott hirtelen a játékban egy új ping-rendszer, valamint pár héttel később felbukkantak a Respawn Vanek, azok a kisbuszok, amik segítségével feléleszthetjük az elesett barátokat. Egy ilyen feltűnő húzás után pedig nehéz elképzelni, hogy ne játszaná be az Epic ismét a „vezércselt”.

Lenne-e értelme egy az egyben átemelni mindezt?

Véleményem szerint nem. Jót tenne a Fortnite-nak egy ilyen jellegű újítás, viszont mára már lett annyira komplex a játék, hogy ne legyen szüksége a Warzone-ból egy az egyben meríteni. Arra szerintem lenne igény, hogy a játékosok bizonyos összegekért megvásárolhassák a nekik leginkább fekvő felszerelést. Ez nem egy légből kapott dolog, elvégre ha megdolgozunk a SCAR-ért, akkor meg is érdemeljük, hogy a kezünkben legyen.

A játékosok visszahozatalára nincsen szükség a Respawn Vanek miatt, így ezt az aspektusát biztosan kihagynám. Cserébe kiváló pótlása lenne mindez a fegyverautomatáknak. S ha bevezetik, jó lenne, ha maradandók lennének, ellentétben az elődeikkel.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×