Amikor az Apple bemutatta legújabb készülékét, az iPhone 12-t, azt mondták róla, hogy az eddigiekhez mérten sokkal strapabíróbb lesz.

Amikor az Apple bemutatta legújabb készülékét, az iPhone 12-t, azt mondták róla, hogy az eddigiekhez mérten sokkal strapabíróbb lesz. Mivel ez egy hivatalos, saját rendezvény volt, így sokan nem vették készpénznek ezt a kijelentést. Egyszerűen csak egy reklámfogásnak hatott.

Most, hogy már van lehetőség tesztelni a telefont, kiderült az igazság.

A MobileReviewsEh Youtube csatorna mögött álló tartalomgyártó, már kapott egy példányt az Apple új készülékéből. Egy ilyen kiemelkedő lehetőségnek biztosan sokan örülnének. Az pedig biztosan sokakat kiakaszt, ha elmondjuk, hogy ezt a kivételes alkalmat azzal hálálta meg a youtuber, hogy megnézte, meddig bírja pontosan az új iPhone kijelzője a strapát.

 

A törésteszten meglepően jól teljesített az iPhone 12, tényleg sikerült strapabíróbbá tenni. Mindezt egy új, kerámiapajzs-technológiának köszönheti a készülék. A nevéből adódóan nem nehéz kitalálni, hogy a stabilitást a kerámia adja. A telefon készülékének üvegében átlátszó kerámiadarabok találhatók, amik sokkal strapabíróbbak, mint egy mezei kijelzőüveg. Sőt, az új fejlesztés egy dupla ioncserés eljárásnak köszönhetően még nehezebben is karcolódik.

A videós digitális erőmérővel nézte meg, hogy mennyit is bír pontosan az iPhone 12. Nagy meglepetésre 442 newtonig bírta a készülék (ez nagyjából 45 kilogramm súlynak felel meg), amely a korábbi, 11-es modell által produkált értéknél majd’ 100 egységgel több. Az a telefon 352 newton erőnél (36 kilogramm súlynál) adta meg magát.

A teszt alapján kijelenthetjük, ezúttal nincs szó túlzásról. A Ceramic Shield működik, tényleg sokkal ellenállóbb az iPhone 12, mint elődje.

https://www.facebook.com/groups/techinfohun/

×