Nagyobb kaliberű frissítés érkezik a Windows 10-hez.

Mára már valószínűleg a legnagyobb Windows 7 fanatikus is megszokta a Windows 10 új, átgondolt dizájnját. A redmondi óriás viszont úgy döntött, ismét végeznek egy nagyobb ráncfelvarrást az operációs rendszeren. Mivel a Microsoft terve szerint egy jó ideig nem készül újabb Windows, hanem a 10-et frissítik folyamatosan a változó igények szerint, ezért mindenkinek fel kell készülnie.

Alaposan megváltozik ugyanis a rendszer kinézete.

A megbízható forrásnak számító Windows Central informátorai szerint a Microsoft már javában dolgozik a „Sun Valley” kódnevű projekten, ami része lesz a Windows 10 Cobalt frissítésének. A tervek szerint az új rendszer 2021-ben fog megérkezni, a nagyközönség számára ősszel válik majd elérhetővé.

Az informátorok szerint a Start Menü, a Műveletközpont, sőt még a fájlkezelő is új dizájnt kap.

A modernebb kinézeten túl jobb animációk és újabb opciókkal bővül majd a rendszer. Ez lesz a legnagyobb ráncfelvarrás, amit a Windows 10 valaha kapott. Immáron teljes funkcionalitású sötét móddal karöltve alapjaiban újul meg a rendszer.

Jó hír, hogy a jelenlegi kinézet is ott marad, mint opcionális választási lehetőség, így akinek nem tetszik a modernebb dizájn, az simán visszaválthat a jelenlegi „skinre”.

A fejlesztések jelenleg is zajlanak, várhatóan 2021 nyarán zárulnak le a projekt munkálatai. Ezt követően érkezhetnek majd az első körös bétatesztek.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

Forrás: Windows Central

×