Az Activision Blizzard olyan újításokat készül bevezetni az Overwatch-ba, mellyel még tovább tudják növelni a bevételt. Talán érkezik a Battle Pass.

Az Overwatch 2016-os megjelenése óta az egyik legkövetkezetesebb játék volt, nagyon alaposan átgondolt üzleti modellel. A játéknak meghatározott ára van, az játékon belül pedig az egyetlen mikrotranzakciós lehetőség a loot box, ami kizárólag kozmetikai elemeket tartalmaz. Ezenkívül az új kozmetikai elemek a szezonális frissítésekkel jelennek meg, tehát jelenleg nincs semmilyen Battle Pass formátum.

Az Activision Blizzard befektetője szerint az üzleti modell hamarosan megváltozhat.

Battle Pass kerül az Overwatch-ba?

A legnépszerűbb online multiplayer játékok, mint a Fortnite, a League of Legends, a Valorant vagy a Modern Warfare/Warzone mind rendelkezik ezzel az üzleti modellel. Ingyen játszhatók, de a Battle Pass segíti a kiadót a bevételtermelésben. Mivel az Overwatch-ban ez sosem jelent meg, bevétel tekintetében csak a loot boxokra számíthat.

Mivel úton van az Overwatch 2, az Activision Blizzard valószínűleg alaposan átgondolta ezt, és úgy tűnik, a BP bevezetése egyszerű megoldás lenne. Új kozmetikai elemeket ad a játékosoknak, sőt: ösztönzi a felhasználókat a játékra. A Battle Passes rendszer általában jó módszer a kiadóknak és a játékosoknak is.

Overwatch 2 felmérések

Az Activision Blizzard felméréseket is tart Overwatch 2-vel kapcsolatban. A YouTuber Stylosa szerint a felmérés azt kutatja, hogy a játékosok mit szólnának a különböző funkciókhoz, tervekhez. Úgy tűnik, hogy jelen pillanatban a kiadó többféle ötleten gondolkozik.

Ezek közül az egyik potenciális terv a Battle Pass rendszer bevezetése. Ezen kívül úgy látszik, hogy az Overwatch 2 testreszabható skineket is tartalmaz majd.

 

Amennyiben az Overwatch az Overwatch 2 megjelenésekor ingyenes lesz, a Battle Pass rendszer talán elkerülhetetlen lesz a játékban. A következő hónapokban talán többet tudunk meg.

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×