Sajnos a magyar rajongók többsége bármennyire is szeretne PS5-öt tenni a fa alá, nem valószínű, hogy lesz rá lehetőség.

Megmondom őszintén, nagyon bíztam a Sony-ban. Reméltem, hogy annak ellenére, hogy előrendelés a világon szinte mindenhol elfogyott, folytatják a termelést, és karácsonyra mindenki számára elérhetővé teszik a konzolt. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy túl naiv voltam. Az Index.hu értesülései szerint hússzor annyi PS5-re van igény Magyarországon, mint amennyi az országba érkezik. Bár 20 ezren rendeltek elő,

Magyarországra összesen 1000 PS5 példány érkezik.

Tegnap jómagam is végigböngésztem a különböző előrendelői oldalakat, és azt láttam, hogy a november 19-re vonatkozó előrendelések mindenhol elfogytak. Egyes oldalakon olyan készüléket lehet előrendelni, ami majd csak 2021 januárjában érkezik meg. Egy magyarországi konzolboltok szerint, mely az Index szerkesztőségét tájékoztatta,

nagy a valószínűsége, hogy már csak 2021 januárjában vagy márciusában érkezik újabb szállítmány.

„Várhatóan 2021. januárjában érkeznek újabb termékek, melyek a beérkezett mennyiségtől függően, szintén a jelenleg is alkalmazott elv alapján, tehát az előrendelések leadási sorrendjében teljesülnek” – írta egy másik bolt.

Ez azt jelenti, hogy januárban is elsősorban azok kapnak majd PS5 konzolt, akik előrendelnek. Ha abból nem marad, akkor egyesek ismét hoppon maradnak.

Marad tehát a remény és a várakozás, hogy jövőre talán mindenkinek lesz PS5 a szobájában, aki szeretne egyet. Ez viszont nagyon jó bizonyíték arra, hogy a világon hatalmas az érdeklődés és az igény a Sony új konzoljára. Várhatóan jóval több PS5 fogy majd az első időszakban, mint PS4-ből annak megjelenésekor. Még annál is több fogyna, ha lenne belőle annyi, amennyit egyébként az emberek megvennének.

Karácsonykor viszont csak a szerencsések pörgethetik majd a PS5-öt. Akik nem tudtak előrendelni, legfeljebb másokat nézhetnek irigykedve.

A PS5-öt egyébként a TheVR csatornáján már kibontották:

 

Neked sikerült már beszerezni?

Nemsokára itt a Cyberpunk 2077, Te már felkészültél?

 

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkhungary/

×