Már több mint egy hónapja élvezhetjük a FIFA 21 adta lehetőségeket. A játékosok szépen lassan megírják a metát, íme a legtöbbet játszott játékosok listája.

Nincs kérdés, már javában pörög a FIFA 21-es idény. Az EA Sports nagy sikerű sportjátékának legújabb verzióját kicsivel több mint egy hónapja vehettük először a kezünkbe. Ez idő alatt hatalmasat fejlődött a cím, a piac dübörög, a játékosok pedig már több Weekend League során is megmérettethették magukat.

Tekkznek – sokak szerint a világ legjobb FIFA játékosa – ennyi idő elég is volt, hogy összehozza a legendás 30-0-ás hétvégét, s ezzel bebiztosítsa magát a hivatalos versenyekre. Magyarország egyik legkiválóbb játékosát, molnargabot sem kellett félteni, ő 29-1-es összesítéssel tudta zárni az egyik WL-t, s ezzel szintén top 200-as eredményt ért el. Ez alapján tehát a FIFA 21-es versenyeken is szoríthatunk majd neki.

A meta ugyan folyamatosan változik, az általános preferenciákat már jól lehet látni. Vannak olyan oldalak, amik folyamatosan követik a különböző lapok statisztikáit. Ilyen például a FUTBin is, amely állandó kapcsolatban áll a platformok piacaival és folyamatosan gyűjti a szerverinformációkat. Így olyan adatokhoz juthatunk, mint a legtöbb gólt szerző játékosok listája, vagy éppen a jelenleg legértékesebb lapok csoportja.

A lehetőségek tárháza tehát hatalmas, mégis egy kategória jobban mozgat most minket. Ez pedig a legjátszottabb játékosok listája. Volt már szó korábban Weekend League Top 11-ről, viszont átfogóan a FIFA 21 legkedveltebb kezdőcsapatáról még sosem beszéltünk. Chuboi, egy hivatalos FIFA partner a FUTBin segítségével el is készítette azt a keretet, amit a játékosok adatai szerint a legtöbbet látni a pályán.

Fontos megemlíteni, hogy nem komplett keretről beszélünk, hanem posztokra lebontva a legtöbbet alkalmazott lapokról!

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ChuBoi (@chuboi) által megosztott bejegyzés,

A FIFA 21 legtöbbet játszott kártyái az első hónap után

Valószínűleg hosszútávon szignifikánsan változni fog a posztokra lebontott toplista. Cserébe jól látszik, hogy idén sem elhanyagolható a gyorsaság sem a támadó, sem pedig a védekező harmadban. A védők, vagy védekező szellemű játékosok fizikumának kell még kiemelkedőnek lenni a jelenlegi meta szerint, a gólra törők esetében pedig a gyorsulás tűnik a legkedveltebb statnak.

A csapatot több mint 8 és fél millió mérkőzés adatai alapján állították össze.

Kapus: Alisson Becker

A Liverpool kapusa egyértelműen az egyik legjobb hálóőre a játéknak. Brazil lévén több más csapatba is befér, valamint klubja okán komoly Premier League linkjei is vannak. Nem meglepő, hogy a legtöbben őt alkalmazzák.

Jobbhátvéd: Nelson Semedo

A Wolverhampton friss szerzeménye már tavaly is sokak kedvence volt. A portugál és a Premier League kapcsolatok már alapvetően erősnek számítanak, gyorsasága és védekezőkészsége pedig csak hab a tortán.

Középhátvédek: Varane és Gomez

Varane évek óta meghatározója a FIFA metának. Magas, gyors és bivalyerős. Franciaként sok ütőképes keretbe befér, na meg az sem elhanyagolható tény, hogy a La Liga egyik legkedveltebb klubjában, a Real Madridban futballozik.

Gomez a másik oldalon az életben nem annyira meghatározó eleme a Liverpoolnak, mint Varane a Madridnak. Talán most, Van Dijk sérülését követően megkapja a neki járó bizalmat. Viszont mindez nem jelenti azt, hogy nem lehet stabil a FIFA kártyája. Ő is villámgyors egy védőhöz képest, valamint erős és jól fejel.

Balhátvéd: Ferland Mendy

A Real Madrid francia hátvédje félelmetesen gyors, amihez még egy igazán határozott fizikum is társul. Elsősorban azért kedvelik sokan, mert tökéletes linket ad Varane-hoz, így őket bármilyen csapatba bele lehet pakolni.

Szélső középpálya: Lucas és Rashford

Nem meglepő, hogy ismét egy Premier League duóról beszélünk. Eddig egyértelműen az angol liga dominál, szinte mindenki ilyen jellegű csapatot húz. A lehetőségek közül pedig Rashfordot és Lucast kedvelik a legtöbben. Utóbbi brazil és irtózatosan gyors. Valamint az sem elhanyagolható tény, hogy kiválóan cselez. Rashford pedig összegészében egy kiváló lap. A pozíciójának egyik legjobbja jelenleg, nem érdemes kihagyni, ha megengedhetjük magunknak.

Középpálya: Allan és Pogba

Ebben az esetben ismét a linkek játszanak főszerepet. Pogba kártyája félelmetes a középpályán, viszont értékére rátesz egy lapáttal nemzetisége. Allan szintén egy kiváló lappal gazdagodott idén, mégis amiatt olyan erős, hogy brazilként a Premier League középpályáján lavírozik.

Támadók: Martial és Werner

Előbbit az olcsó Mbappénak is hívják sokan. Tény, hogy nem annyira veszélyes, mint a PSG csillaga, mégis mindennel rendelkezik, ami a játék korai szakaszában kiemelkedő választássá teszi. Magasság, gyorsaság, linkek terén jó nemzetiség. Na meg Premier League kapcsolatok!

Timo Werner kártyája őrületes lett idén. Ám véleményem szerint a sikerességének legfőbb oka, hogy mindenki igyekezett szerezni magának egyet a Chelsea legfrissebb igazolásából. Kicsi, gyors játékos, olyan, mintha Yedderrel játszanánk, csak éppen kiváló Premier League linkekkel.

https://www.facebook.com/groups/323785864438538

×