Úgy tűnik nem elég világbajnoknak lenni ahhoz, hogy megtanuljunk viselkedni a közösségi médiában. Ezt legutóbb Aqua is megtapasztalhatta.

Az FNCS-időszak soha sem könnyű a profi játékosok számára. Már egy jó ideje nem tud nyugodtan lezajlani egyetlen forduló sem. Mindig jönnek a vádaskodások, a csalások és az egymásra mutogatások. Sajnos az elődöntő sem sikerült zökkenőmentesre, pont az egyik Fortnite világbajnok keveredett kellemetlen helyzetbe. Olyannyira, hogy végül az Epic Games rá is biggyesztett egy bant a felhasználójára.

Aqua az első (és eddigi egyetlen) Fortnite világbajnokságot Nyhroxszal karöltve nyerte meg Duo kategóriában. Az európai játékos azóta nagy köztiszteletnek örvendett, viszont úgy fest, hogy ő sem makulátlan. Az aktuálisan folyó FNCS rendezvény elődöntőjében akadtak össze Benjyfishyvel és csapatával. A két csapat egymást hátráltatva teljesítettek, az indulatok pedig csak gyűltek. Stream snipe-tól kezdve egészen a játék szándékos elhagyásáig minden megtörtént a jelek és a visszajelzések szerint. Az összetűzés pedig még Twitteren is folytatódott. Az érintettek toroknak mentek.

Utóbbi már az Epic Games-nél is eltelítette azt a bizonyos poharat, Aqua felhasználóját felfüggesztették. Nem amiatt, amit a játékon belül művelt, hanem amiatt, ahogyan kezelte a helyzetet Twitteren. A kiadó elhatárolódott tőle.

A játékos hivatalos közleményben kért bocsánatot a szervezettől, klubjától és a rajongóitól. A tiltás feltehetően nem lesz örök érvényű, viszont az majdnem biztos, hogy a Season 4 FNCS döntőjéből kimarad.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×