Ez az 5 legjobb Telltale játék, amit neked is ki kell próbálni!

A Telltale Games tavaly szeptemberben került pályafutása mélypontjára. Azóta megtörtént a jogutódlás és némi átszerveződés után folytathatják is a munkát, a cég sorsa azonban még mindig nem áll teljesen biztos lábakon, pedig nem egy kiváló játékot dobtak piacra működésük során. Ezekből szedtük össze az öt legjobbat.

0
 

A Telltale Games tavaly szeptemberben került pályafutása mélypontjára. Azóta megtörtént a jogutódlás és némi átszerveződés után folytathatják is a munkát, a cég sorsa azonban még mindig nem áll teljesen biztos lábakon, pedig nem egy kiváló játékot dobtak piacra működésük során. Ezekből szedtük össze az öt legjobbat.

5. Game of Thrones

Az HBO nagysikerű sorozata néhány hónapja véget ért, még ha a befejezés sok rajongónak nem is nyerte el a tetszését. George R. R. Martin változatára a történetből az író eddigi tendenciáit figyelembe véve határozatlan ideig kell még várnunk és az előzménysorozatok is csak most készülnek. A Telltale Games jóvoltából szerencsére nemcsak az időt üthetjük el addig, amíg várjuk a folytatást, de saját történetünket is kialakíthatjuk.

Game of Thrones Telltale

Kép forrása: hollywoodreporter.com

A Game of Thrones egy hat epizódból álló grafikus kaland-videojáték, ami a regényeken alapuló sorozatból meríti ihletét. A játékos azonban döntéseivel befolyásolhatja az események lefolyását, amik a hat részben bontakoznak ki teljesen. 2014-ben jelent meg az akkoriban elérhető szinte összes platformra, így Windows-on, Mac-en, Androidon, iOS-en, Play Station 3-on és 4-en, Xbox 360-on és Xbox One-on is jól elfut. Kell ennél több?

4. Batman: The Telltale Series

A legjobb szuperhős-játékok között is előkelő pozíciót töltött be a Batman-széria, a The Telltale series pedig erre a listára is felkerült. A cég Warner Bros. és DC Entertainmenttel közös videojátéka új fordulatot visz Gotham köpenyes igazságosztójának történetébe. Batmant egy olyan oldaláról ismerhetjük meg, ami nemcsak a filmekben és sorozatokban, de a képregényekben is rejtve maradt.

Batman: Telltale series

Kép forrása: metro.co.uk

Főszereplője Bob Kane és Bill Finger karakterén alapul, habár egyetlen korábbi történetszálhoz sem kötődik. Ennek köszönhetően a játék írói egészen elengedhették a fantáziájukat, ami helyenként nagyon jót tett a sztorinak. Mindez szép grafikával és olyan technikai megoldásokkal egészül ki, amiknek köszönhetően a játékos valóban Batman bőrében érezheti magát. Ráadásul nem lehet minden konfliktust és problémát csak az öklünkkel megoldani, a Batman: The Telltale Series egyik kulcspontja ugyanis a nyomozói munka is, ami nélkül elképzelhetetlen a gothami hős karaktere.

3. Tales from the Borderlands

A fantasy és szuperhősök világa után térjünk ki egy kicsit a sci-fikre is. A Tales from the Borderlands címéből már következtethetünk rá, hogy a Borderlands eseményeit dolgozza fel öt epizód és egy interaktív akció-komédia keretében. A fejlesztői oldalon a Telltale Games mellett a Gearbox Software, a Borderlands-széria készítője is részt vett, valamint a 2K Games forgalmazta 2014-ben.

Tales from the Borderlands

Kép forrása: cdn.com

A történet középpontjában Rhys és Fiona állnak, a Hyperion egy alkalmazottja és egy csaló. A céljuk egyszerű és “nemes”, megtalálni és kinyitni egy széfet. A cég többi játékához hasonlóan a játékos döntéseinek itt is van némi ráhatása az eseményekre, de az epizodikus tagolás sem ismeretlen már azoknak, akik láttak egyetlen Telltale játékot is. A Tales from the Borderlands szép helyezést ért el ugyan, azért van néhány hibája, amit rendszeresen a készítők szemére vetnek. Az egyik ilyen a játék idősödő motorja, a másik a fentebb már említett hasonlóságok a korábbi Telltale játékokhoz és az ismétlődések a játékmenetben. A vélemények tehát erősen megoszlanak vele kapcsolatban, ha egy humoros és szórakoztató sztoris élményre vágyunk azonban mégis megéri neki adni egy esélyt.

2. The Wolf Among Us

A Wolf Among Us Bill Willingham Fables című képregénysorozata alapján egy csillogó példája annak, milyen egy jó Telltale játék. A sötét fantasy-k szerelmeseinek több szempontból is megéri vetni egy pillantást rá akkor is, ha a képregényes háttérrel nem ismerősek. A Wolf Among Us ugyanis egy kánont alkot a Fables képregényekkel, de egyben azok előzményeként is szolgál. Ha tehát megtetszik Willingham világa a virtuális formában, gond nélkül léphetünk szintet a Fables lapjaira is.

Wolf Among Us - Telltale

Kép forrása: amazon.com

2013-as bemutatkozása óta a Telltale Games játéka rálépett a kultikussá válás útjára, 2017-ben pedig hivatalosan is bejelentették hozzá a folytatást. Sajnos a stúdiót érintő anyagi problémák miatt ebből végül nem lett semmi. 2018 májusában előbb a bemutató dátumának eltolódásáról érkeztek hírek. Végül a cég több, mint kétszáz alkalmazottjának szeptemberi elbocsájtása szabott azonban gátat minden korábbi tervüknek, köztük a Wolf Among Us 2-nek is.

1. Telltale’s The Walking Dead

A Game of Thrones formájában egy HBO-s sikersorozat alapján készült játékkal indítottunk és egy AMC-s szériával zárunk, tökéletes keretbe helyezve a Telltale legjobb játékainak listáját. A Walking Dead karakterei először 2003-ban debütáltak a nagyközönség előtt az Image Comics jóvoltából. 2007-ben és 2010-ben egy-egy Eisner-díjjal is gazdagabbak lettek Robert Kirkman posztapokaliptikus történetei, amik közel tíz éve hódítanak a képernyőkön is.

The Walking Dead - Telltale

Kép forrása: attackofthefanboy.com

Jó alapanyagból pedig, ahogy az már lenni szokott, könnyű dolgozni is. A Telltale Walking Dead játékai a Ranker szavazóinak listáján több dobogós helyet is elfoglaltak, nem is egyszerű kiválasztani közülük a legjobbat. Olyanok mellett, mint a the Walking Dead: The Final Season, ami már a Skybound alatt jelent meg idén érdemes szót ejteni a kezdetekről is. Amikor a zombi-láz épp csak a tetőfokára hágott, megjelent ugyanis a The Walking Dead – A Telltale Games Series 2012-ben.

Az öt epizódból álló játékszéria eseményei ugyanabban a kitalált világban helyezkednek el, mint a képregényé és a Georgiában kitört zombi apokalipszis kezdeti napjaiba csöppenünk általuk. A főszereplők többsége azonban már sem a lapokról, sem a képernyőkről nem lesz ismerős, ugyanis eredetileg a játékhoz készítették őket. A történet középpontjában Lee Everett, egy volt egyetemi professzor és az általa védelembe vett kislány, Clementine állnak. Kalandjaikat egy feje tetejére állt világban öt epizódon keresztül követhetjük végig, melyekben maga Robert Kirkman is közreműködött, hogy tökéletesen passzoljanak a képregények világába.

Walking Dead Telltale series

Kép forrása: playstation.com

Walking Dead címszó alatt 2012 és 2018 között összesen öt címet találhatunk a Telltale játékai között. Ebből az utolsó, The Final Season címre keresztelt rész már a zombiapokalipszis egy későbbi fázisában játszódik. Középpontjában még mindig Clementine az egyik kulcsszereplő, aki az eltelt évek során védelmezettből védelmezővé lépett elő. Ha unod a kirakósokat, amikkel a hasonló játékok általában tele vannak és inkább koncentrálnál a karakterfejlődésre és a sztorira, azt a The Walking Deaddel megteheted. Külön érdekesség azoknak a játékosoknak, akik a képregények világában is ismerősek, hogy a főszereplők ugyan eredetiek, a mellékszerepekben feltűnik néhány karakter Kirkman történeteiből is.

Legyen szó a Trónok harcáról, a Walking Deadről, a Batmanről, vagy más játékokról, a Telltale Games igazán rendhagyó lehetőséget kínált a játékosok számára interaktív történeteivel.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×